Groeigeld voor trappenspecialist

Dinsdag 13 juli 2021

De wereldmarktleider in de productie van trappen in het hogere segment ontvangt een miljoeneninjectie voor groei.
Groeigeld voor trappenspecialist
Groeigeld voor trappenspecialist

Investeringsmaatschappij 5Square uit Laren (belegd vermogen € 125 miljoen) neemt een 65% belang in het bedrijf Eestairs uit Barneveld dat claimt al ruim twintig jaar de top van de wereldmarkt te bedienen maar onder de radar is gebleven. Desondanks zou het naar eigen zeggen een nummer één positie te hebben verworven als leverancier van luxe unieke trappen van hout, metaal, glas en/of steen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

 

Eestairs, dat produceert in Nederland, Engeland en Amerika, geeft verder aan leverancier te zijn van onder meer Facebook, Google, KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co.; Red.), Deloitte, diverse banken en Optiver. Ook diverse filmsterren, Formule-1 coureurs, royals, dj’s, topsporters en internationale vips als Rupert Murdoch, Jeff Koons, Sir James Dyson, Roger Guy, Patrick Head en Stella McCartney worden genoemd als afnemer. Tot de klanten behoren internationaal bekende (binnenhuis)architecten, projectontwikkelaars, aannemers en particuliere klanten.

 

Bovendien is de Barneveldse trappenspecialist vaste partner van befaamde architectenbureaus als het Britse Zaha Hadid Architects en Allford Hall Monaghan Morris, Gensler, het Noorse Snøhetta en de excentrieke Amerikaanse architect Peter Marino, onder meer beroemd als de huisarchitect van de designhuizen Chanel, Dior en Louis Vuitton.

 

Het ambachtsbedrijf in de Gelderse Valei groeide het afgelopen deccenium fors: bedroeg de omzet van de onderneming in 2010 nog € 5,2 miljoen, over 2021 komt deze uit op ruim € 22 miljoen. De gemiddelde orderwaarde bedraagt ca. € 75.000. In de Verenigde Staten besteden hun klanten volgens de Barneveldse firma zelfs gemiddeld € 500.000 aan hun trap. De grootste orderwaarde in de geschiedenis van de onderneming bedroeg € 4 miljoen, besteed door een klant uit de Verenigde Staten.

 

Het hoofdkantoorcomplex van Eestairs heeft de eerste industriële Breeam Outstanding vijfsterrenclassificatie in Nederland gekregen, met een lager energieverbruik van jaar tot jaar, specifieke bijdragen aan het leven van dieren, planten en insecten, en het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk.

 Links

www.eestairs.nl
www.5square.nl

Tags

nieuws, interieur, trappen, glas, hout, investering, groeigeld, internationaal, hofleverancier, architecten, #5square, #eestairs, #barneveld.

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden