Salone moet Super worden

Dinsdag 13 juli 2021

Van 510 september vindt eindelijk weer een editie van Salone del Mobile plaats. Niet zomaar een editie, volgens de organisatie, maar een Supersalone aangevuld met een nieuw digitaal platform.
Salone moet Super worden

Na veel wikken en wegen besloot de organisatie van meubelbeurs Milaan in april dat de beurs van 5–10 september plaats zou vinden. Deze 59e editie van Salone del Mobile moet in het teken staan van innovatie en een uniek karakter. Aan architect Stefano Boeri is het uiterlijk van de beurs is toevertrouwd. Circulariteit staat centraal, met metalen verbindingen en houten onderdelen die overal en altijd eenvoudig te monteren en te demonteren zijn. De oostelijke ingang van de Rho Fairgrounds krijgt een nieuwe uitstraling, door een cluster van 200 bomen, in kader van het Forestami project.

 

Het nieuwe beursconcept wordt Supersalone genoemd en maakt geen gebruik van stands. In plaats daarvan is het beursgebouw één groot paviljoen met een flexibele presentatiewand waarop de bedrijven hun producten kunnen tonen. QR-codes geven meer informatie en maken direct bestellen mogelijk. Dit concept wordt aangevuld met een nieuw digitaal platform. Exposerende merken, kunnen via dit platform met virtuele showrooms, productbibliotheken contact maken en houden met beursbezoekers, het hele jaar door.

 

Daarnaast zijn op de website van de beurs veel artikelen te vinden op het snijvlak van design, kunst, architectuur en technologie. Onder leiding van redactiedirecteur Annalisa Rosso begon het platform met exclusieve interviews met designtalenten als India Mahdavi, Michael Anastassiades, en Fernando en Humberto Campana.Links

www.salonemilano.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, presentatie, presenteren, etaleren, #salonedelmobile, #salonesatellite

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Impuls voor matrasrecycling
Vijf grote matrasproducenten - Beter Bed, Swiss Sense, Ikea, Hilding Anders en Koninklijke Auping - introduceren stichting Matras Recycling Nederland (MRN).
lees verder
Eerste paal LFG Breukelen
Leolux Furniture Group (LFG) laat in Breukelen een Experience Center bouwen. De eerste paal voor de nieuwbouw werd vandaag, 14 oktober, geslagen door de vierde generatie van het Nederlandse familiebedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden