Fonq over 100 miljoen

Maandag 12 juli 2021

Fonq is tevreden, de miljoenenomzet van de woonwebwinkel laat zich voor het eerst uitdrukken in drie cijfers. Daarnaast ontving het bedrijf meerdere Shoppingawards.
Fonq over 100 miljoen

Fonq verkocht afgelopen boekjaar meer dan 1,7 miljoen producten, met een omzet van € 103 miljoen. Deze groei vond vooral plaatst in de eerste maanden van dit jaar. Door de coronacrisis gingen consumenten toen veel vaker online kopen. Fonq had het drukker dan ooit. Er werd 400% meer gezocht naar bureaus en bureaustoelen en het aantal bezoekers groeide snel. De eerste maanden in het boekjaar steeg het verkeer naar het platform met meer dan 70%. Na de eerste drukte normaliseerde de cijfers weer richting de zomer. Omzet en drukte zijn echter natuurlijk geen garantie voor winst. Website Retailstrends zocht bij de KvK uit dat Fonq een jaar eerder nog € 2,7 miljoen verlies leed. Inmiddels zegt het bedrijf weer winstgevend te zijn.

 

Fonq laat verder weten dat het zich de komende tijd meer wil richten op het uitbreiden van productpagina’s, door bijvoorbeeld meer aandacht te geven aan foto’s en reviews van klanten. Daarnaast is er een nieuwe tool aan het platform toegevoegd waarmee klanten een moodboard kunnen maken door verschillende producten in een woonkamer te plaatsen. Tot slot is de webwinkel van plan om aankomend jaar te investeren in het efficiënter versturen van grote pakketten.

 

Fonq won in de eerste helft van 2021 ook twee Shopping Awards, in de categorie Wonen en de titel van Beste Webwinkel 2021.Links

www.fonq.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, marktplaats, platform, verkoop, #fonq

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Digitale deel Light + Building
Light + Building combineert volgens organisator Messe Frankfurt in 2022 het beste van twee werelden: van 13 tot 18 maart als fysiek evenement en tegelijkertijd, en een hele week erna, digitaal.
lees verder
Nieuwe filialen Bolia
Het Deense woonmerk Bolia blijf uitbreiden, in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. In juli opende de negende winkel in Nederland, de tiende volgt in augustus in Rotterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden