Gezamenlijke promotie Coronaregels

Maandag 08 november 2021

Bedrijven, vertegenwoordigd door 25 branche-organisaties, slaan handen ineen voor promoten corona-basisregels. Ook Inretail heeft zich hierbij aangesloten.
Gezamenlijke promotie Coronaregels

Nu de Corona-besmettingen weer oplopen en de zorg wederom dreigt te bezwijken, slaan 25 ondernemersorganisaties massaal de handen ineen om hun gasten, klanten en medewerkers vanaf morgen extra te wijzen op het belang van het naleven van de basisregels. De bedrijven instrueren gasten, klanten en medewerkers middels diverse communicatiemiddelen voor extra veiligheid onder het bekende motto #samentegencorona. Daarnaast roept de detailhandel iedereen op om koopmomenten zoveel mogelijk te spreiden in de komende feestmaanden om zo grote drukte te voorkomen. Ook acties worden hier zoveel mogelijk op aangepast.   


‘Doe je het naleven van de basisregels niet voor jezelf, doe het dan voor de zorg, voor ons allemaal of simpelweg om te zorgen dat ondernemers gewoon open kunnen blijven,’ aldus de samenwerkende branches in een oproep naar het brede publiek en alle medewerkers. Bij de aan de campagne deelnemende branches werken in totaal meer dan 1 miljoen mensen en komen dagelijks miljoenen bezoekers en relaties over de vloer, die zo allemaal weer worden gewezen op het belang van de basisregels thuis en in de publieke omgeving of in winkels.

 

Vanaf vandaag verspreiden de verenigingen – onder de hashtag #samentegencorona – posters, banners en ander materiaal onder hun leden om iedereen weer te wijzen op de basisregels:

  • Was vaak en goed je handen en nies in je elleboog
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen, ook als je gevaccineerd bent
  • 1,5 meter is een veilige afstand en schud geen handen 
  • Zorg voor voldoende frisse lucht
  • Draag een mondkapje waar vereist (op plekken waar een Coronatestbewijs wordt gevraagd is dit niet noodzakelijk)

‘Als we deze simpele regels naleven kunnen we het aantal besmettingen terugdringen en nieuwe beperkende maatregelen - die niemand ziet zitten - afkeren,’ aldus de branches. Bovenop de basismaatregelen hanteren veel ondernemers nog steeds een scala aan aanvullende maatregelen: looproutes, schermen, hygiënische gel automaten bij de ingang, stickers, etc.Ook het mondkapje wordt daar door de nieuwe maatregelen weer aan toegevoegd.

 

Op deze site is campagnemateriaal te downloaden voor ondernemers. Ook vind je bijgevoegd verschillende voorbeelden van ander campagnemateriaal, van posters voor de autowasstraat tot posters voor in de detailhandel.Links

www.inretail.nl
www.mkb.nl/corona/samen-tegen-corona-houd-je-aan-de-basisregels

Tags

Nieuws, coronamaatregelen, samenwerking, branches, ondernemers, informatie, basisregels, #inretail, #mkbnederland, #vnoncw

Gerelateerd nieuws
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder
 
Woningmarkt heeft het zwaar
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden