Futuristisch Frankenstolz

Vrijdag 13 augustus 2021

De editie van 2021 ging niet door, maar van 17–23 januari vindt internationale interieurvakbeurs Imm Cologne weer plaats. Het Duitse f.a.n. Frankenstolz Schlafkomfort is dan opnieuw van de partij, met duurzaam nieuws en een bed met een Egyptisch tintje.
Futuristisch Frankenstolz
Futuristisch Frankenstolz Futuristisch Frankenstolz

Oude matrassen krijgen steeds vaker een nieuw leven: in het verleden werden ze als vrijwel niet-recyclebaar beschouwd vanwege hun complexe samenstelling en de vaak onvoldoende recycleerbaarheid van de materialen. Maar hier is verandering aan de gang, ook Frankenstolz presenteert nu een recylebaar matras. Dit draagt de naam Futura (foto 1) en is gemaakt op basis van een 3D-vezel – ontwikkeld door Frankenstolz-Akademie der Ingenieure. De kern bestaat uit Breathair, een vezeltechnologie met een driedimensionale lusstructuur van doorlopende filamenten. Het materiaal kan in een milieuvriendelijk proces worden gesmolten en gerecycled.

 

Frankenstolz bouwt verder voort op zijn Pyramedus-matras met 3D-piramidetechnologie (foto 3), die een jaar geleden werd geïntroduceerd. Het matras heeft een unieke piramidestructuur met vier chiropractisch ontwikkelde comfortschoudergebieden. De Pyramedus boxspring (foto 2) is volgens Frankenstolz een geraffineerd meubelstuk. Het hoofdbord van hoogwaardig textiel is doorgestikt in piramide-look. De voeten zijn gemaakt van hout en hebben ook de vorm van een piramide.

 

De boxspringcomponenten bestaan ​​uit een box en een 1000 ton pocketverenkern voorzien van geïntegreerde zones. In de interactie van het Ultra HQR-koudschuim met de pocketverenkern worden bewegingen gedempt. De Pyramedus-topper ondersteunt met zijn 3D-piramides volgens de fabrikant de wervelkolom, het lendengebied, de rug en de nek.

 

Meer informatie over de slaaptrends op IMM is hier te vinden.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de
www.Frankenstolz.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, smart home, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, duurzaamheid, recycling, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, #imm, #imm22, #imm2022, #immcologne, #koelnmesse, #magazinebyimmcologne, #ambista, #frankenstolz

Gerelateerd nieuws
Impuls voor matrasrecycling
Vijf grote matrasproducenten - Beter Bed, Swiss Sense, Ikea, Hilding Anders en Koninklijke Auping - introduceren stichting Matras Recycling Nederland (MRN).
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
19e vestiging Sleeplife
De Belgische slaapspecialist Sleeplife heeft een nieuwe vestiging geopend in Geel. Het is de negentiende winkel voor de keten van zelfstandige ondernemers in de slapensector.
lees verder
 
Home Philosophies agent voor Unopiu
lees verder
Naamsverandering Soft Naert
Softwarebouwer Soft Naert uit Izegem heeft een nieuwe naam. Het bedrijf, dat al sinds 1980 bedrijfssoftware voor meubel-, slaapcomfort- en interieurwinkels ontwikkelt heet vanaf nu Initeam. Deze verandering moet voor een frisse wind zorgen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden