Groei Hunter Douglas

Donderdag 12 augustus 2021

De omzet van Hunter Douglas steeg na een eerdere dip als gevolg van de coronacrisis afgelopen halfjaar tot € 1,87 miljard.
Groei Hunter Douglas

Hunter Douglas, bekend van onder andere raambekleding Luxaflex, heeft fors meer omzet geboekt in de eerste helft van dit jaar. Die stijging is onder meer het gevolg van de coronapandemie in de eerste helft van 2020, toen de vraag sterk terugviel. Vooral in Noord-Amerika en Azië nam dit jaar de omzet toe. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf maakte dinsdag bekend dat ook in de andere markten waar het actief is hogere verkopen werden gerealiseerd. In vergelijking met een jaar eerder nam de omzet met 44% toe tot ruim $ 2,2 miljard (€ 1,87 miljard). Daarbij profiteerde het bedrijf van gunstige wisselkoerseffecten, die voor een extra groei van 4% zorgden.

 

Door de omzetgroei is ook het resultaat gestegen. Het bedrijf boekte een nettowinst van $ 262 miljoen en dat is veel meer dan de $ 28,5 miljoen in 2020. Die halfjaarwinst was toen zo laag omdat het bedrijf veel last had van de coronapandemie die leidde tot een omzetdaling van bijna 20%. In het tweede kwartaal van vorig jaar, toen veel landen lockdowns invoerden, werd zelfs verlies geleden.

 

Volgens het bedrijf zijn de vooruitzichten positief, maar Hunter Douglas noemt het onduidelijk wanneer het uitgavenpatroon van de consument weer genormaliseerd is. De koers van het aandeel steeg dinsdag met 2,4% tot € 92,50. Het afgelopen jaar is het aandeel tweemaal zoveel waard geworden. Vorig jaar zomer bedroeg de koers bijna € 45, terwijl die in juni dit jaar met ruim € 95 een hoogtepunt bereikte. Die hogere koers zorgt er ook voor dat oprichter Ralph Sonnenberg zijn plannen moet bijstellen om het bedrijf volledig in bezit te krijgen, zoals hij sinds december vorig jaar probeert.

 

De hogere koers betekent ook dat oprichter Ralph Sonnenberg iets moet gaan doen om het bedrijf weer volledig in bezit te krijgen. In mei bood Sonnenberg, die bijna 88% van de aandelen bezit, € 82 euro per aandeel, maar dat accepteerden de andere aandeelhouders niet. Er is een belang van 95% nodig om het bedrijf volledig in handen te krijgen, maar dit is nog niet gerealiseerd. Tot nu toe heeft Sonnenberg een hoger bod uitgesloten.Links

www.luxaflex.nl
www.luxaflex.be
www.hunterdouglasgroup.com
www.artelux.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.sunway.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb

Gerelateerd nieuws
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
Luxaflex vernieuwt Duette Shades
De collectie Duette Shades van Luxaflex, marktleider op het gebied van raambekleding, is geüpdatet en uitgebreid met nieuwe kleuren, stoffen en dessins.
lees verder
Badtextiel van Villeroy & Boch
Naast het aanbod badkamerkeramiek en -meubels levert Villeroy & Boch steeds meer badkameraccessoires. Met de nieuwe collectie badkamertextiel wordt het assortiment volgens het bedrijf helemaal afgerond.
lees verder
Seifert marketingdirecteur Frankfurt
Ivonne Seifert is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd tot Director of Marketing Communication in de Textiles & Textile Technologies Business Unit van Messe Frankfurt.
lees verder
 
Joka neemt Viehoff over
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden