Aanwinsten voor Linteloo

Dinsdag 30 mei 2023

Omhelzing stond centraal tijdens Linteloo’s presentatie op Salone del Mobile. Het bedrijf wil zijn klanten omarmen met innovatieve ontwerpen, die comfort en plezier uitademen.
Aanwinsten voor Linteloo
Aanwinsten voor Linteloo Aanwinsten voor Linteloo Aanwinsten voor Linteloo Aanwinsten voor Linteloo Aanwinsten voor Linteloo

Dit jaar presenteert Linteloo maar liefst negen nieuwe ontwerpen van vijf designers. Omarming staat altijd centraal, zoals door het in elkaar grijpen van verschillende vormen of materialen.

  • Franse ontwerper Anthony Guerrée tekende voor de eetkamerstoel Embrace (foto 1). De voet en zitting/rug van zijn Embrace eetkamerstoel zijn bekleed in verschillende, contrasterende of juist complementeerde stoffen en/of leersoorten. De bijna ovale vorm die de zitting én rug lijken samen te komen met de voet in een stevige omhelzing. Van dezelfde designer is de tafel Cross (foto 1). Guerrée speelt met de dubbele betekenis van dat woord: het marmeren tafelblad wordt doorsneden door een kruis van eikenhout met een voelbare textuur. De geometrie van het eiken kruis in dat blad, wordt verzacht door de afgeronde hoeken.
  • Het Gilbert bed van Sebastian Herkner (foto 2) is de tweede keer dat Linteloo een bed in zijn collectie heeft. Het bed heeft een geometrische, zelfs kubistische uitstraling en is net als de Gilbert bank geïnspireerd door het Tetris computerspelletje.
  • Het ‘eiland’ van de Miami bank (Jan te Linteloo) is volgens het bedrijf simpelweg de perfecte plek om te ontspannen, te chillen en het leven te omarmen.
  • Icarus (foto 3) is beschikbaar als fauteuil en twee verschillende eetkamerstoelen. Zoals de naam al suggereert wordt het ontwerp gekenmerkt door ‘vleugels’ waarmee hij de gebruiker omarmt. Met houten poten krijgt Icarus een luchtig silhouet, maar is ook in een gesloten uitwerking beschikbaar.
  • Alter van Anthony Guerrée (foto 4) heeft subtiele details, zoals de wijze waarop het eikenfineer kruislings op het blad is aangebracht. Recent voegde de Franse ontwerper twee alternatieve opties voor het tafelblad toe. Beiden zijn vierkant – het originele blad is rechthoekig. Het ene heeft dezelfde speelse vorm als zijn rechthoekige broertje: twee afgeronde hoeken en twee rechte hoeken. Bij het andere vierkante blad zijn alle vier de hoeken afgerond.
  • Het nieuwste onderdeel van de Oiseau collectie van Yabu Pushelberg is een bescheiden maar vogens Linteloo über-stijlvolle barkruk, gemaakt van massief essen (foto 5). De barkruk is leverbaar in diverse zithoogtes.
  • Het thema omhelzing staat centraal in de Clamp (foto 6) van Sjoerd Vroonland. In 2022 ontwierp hij al de serie bijzet- en salontafels, waar dit jaar een Clamp nachtkastje aan wordt toegevoegd. In het metalen frame ligt een blad dat uit marmer bestaat met een ‘afdakje’ van walnoothout. De combinatie van een van de drie soorten marmer en walnoothout kiest de gebruiker.
  • Dit jaar introduceert Linteloo tafel-modules voor de Malibu sofa met dezelfde elegante belijning. Zoals een ‘arm table’ in plaats van een armleuning, een van de ‘trays’ om een drankje op meer te zetten of een marmeren blad in plaats van een zitkussen.


Links

www.linteloo.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubilair, woonkamer, kantoor, hotel, project, projectinrichting, stoel, fauteuil, tafel, salontafel bank, verlichting, #Linteloo

Gerelateerd nieuws
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Hoge omzetgroei Cloudpillo
De omzet van cloudpillo is de afgelopen jaar heel snel gegroeid, mede door de samenwerking met Beter Bed.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden