Eenvoud in Japanse plank

Dinsdag 30 mei 2023

Carl Hansen & Søn introduceert de Tsugi-plank, die Japanse eenvoud en Deense timmertradities combineert in een ingetogen ontwerp van massief eiken- en teakhout.
Eenvoud in Japanse plank
Eenvoud in Japanse plank Eenvoud in Japanse plank

De Japanse naam van de plank, Tsugi, verwijst naar de ambachtelijke methode waarbij de plank en het wandbeslag elkaar vastgrijpen en uitsluitend worden bevestigd door een koperen pin die in een opening in de zijkant van de plank wordt gestoken. Deze traditionele scharniermethode is gebaseerd op een tand- en groefsysteem dat in de 13e eeuw in Japan werd ontwikkeld; een methode die werd ontwikkeld om het hout zo intact mogelijk te laten en het beter te beschermen tegen de hoge vochtigheidsgraad van het land. De Tsugi-verbinding geeft de plank niet alleen veel stevigheid, maar voegt ook een opvallend detail toe aan het ontwerp van het stuk.

 

Achter de eenvoudige uitdrukking van de Tsugi-plank gaat geavanceerd, uiterst nauwkeurig timmerwerk schuil, waardoor het mechanisme naadloos in elkaar grijpt zonder zichtbare overgangen. Als praktisch detail zorgt een in de plank gefreesde uitsparing ervoor dat fotolijstjes, boeken en andere voorwerpen stevig kunnen staan.

 

Knud Erik Hansen, eigenaar-directeur van Carl Hansen & Søn, zegt: 'De ontwerpers achter de Tsugi-plank, Sharon Fisher en Matteo Barenghi, ontwierpen de plank oorspronkelijk als inrichting voor de flagship stores van Carl Hansen & Søn, maar toen steeds meer klanten om het product vroegen, besloten we de plank in productie te nemen, zodat hij vreugde kan scheppen in particuliere woningen en andere plaatsen over de hele wereld.'

 

De Tsugi Shelf is decoratief als losstaand stuk, maar kan ook worden geïnstalleerd in groepen die naar behoefte kunnen worden geschaald - van een kleine boekenplank tot een hele bibliotheekwand.Links

www.carlhansen.dk

Tags

Nieuws, interieur, meubelen, deens, design, stoelen, planken, boekenplank, ontwerp, scharniermethode, traditioneel, japans, #carlhansen, #tsugi

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden