Vaker online aankopen voor hoger bedrag

Zaterdag 20 november 2021

In oktober 2021 verscheen alweer de 11e editie van de jaarlijkse ICT Kennis en economie monitor (2021) van het CBS.
Vaker online aankopen voor hoger bedrag
Vaker online aankopen voor hoger bedrag

In de eerste helft van 2020 kocht 71%van de Nederlanders van 12 jaar of ouder, omgerekend ongeveer 10,7 miljoen mensen, iets online. In 2019 deed 64% dit. Het gaat om mensen die aangaven in de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek iets online gekocht te hebben.
 
Nederlanders van 12 jaar of ouder kochten via internet het vaakst (sport)kleding, schoenen of accessoires zoals tassen en sieraden (48%). 35% Bestelde maaltijden bij een restaurant, fastfoodketen of cateraar. Ongeveer 20% kocht meubels, woonaccessoires en tuinartikelen, sportartikelen, computers, tablets, mobiele telefoon, cosmetica en gedrukte boeken (foto 1).


Niet alleen doen steeds meer mensen online aankopen, ook het totale aankoopbedrag van goederen en diensten in de drie maanden voorafgaand aan het onderzoek lag in 2020 hoger. 21% Deed online aankopen voor € 500 of meer. Een jaar eerder was dat 19%. Mannen geven meer geld uit aan online aankopen dan vrouwen; 25% Van de mannen en 17% van de vrouwen gaf in totaal € 500 of meer uit.

Het bedrag dat op internet werd besteed lag het vaakst tussen € 100 en 500; 41% deed in de eerste helft van 2020 aankopen in die prijsklasse. Ook de aankoopfrequentie is toegenomen; 34% van de Nederlanders kocht zes keer of vaker iets via internet. In 2019 was dat 30%.

 

Vooral 25- tot 45-jarigen kopen via internet; in 2020 kocht 86% van hen online goederen of diensten. De groei was het grootst bij 65-plussers. Winkelde in de eerste helft van 2020 59% van de 65- tot 75-jarigen online, in 2019 was dat nog 45% (foto 2). Van de 75-plussers deed 25% in 2020 online aankopen, tegen 17% een jaar eerder.
Links

www.cbs.nl
www.retailinsiders.nl

Tags

nieuws, interieur, online, bestedingen, meubels, woonaccessoires, internet, bedden, 65plusser, winkelen, #cbs, #retailinsiders

Gerelateerd nieuws
Webinar Milaan van NII
Het Nederlands Interieur Instituut (NII) organiseert een webinar waarin Zuzanna Skalska en Jeroen Junte interieurprofessionals bijpraten over de Milaan Design Week.
lees verder
Marktrapport over vloeren
Marktdata publiceert een nieuw rapport over de vloerenmarkt, waarin o.a. wordt geconstateerd dat de consument prijsgevoeliger aan het worden is.
lees verder
Veiling Jan Sikkes bij Troostwijk
Wegens faillissement is Jan Sikkes de grootste stoffen- en gordijnenzaak van Nederland definitief gesloten. De complete inboedel en in totaal een miljoen strekkende meter stof wordt wordt nu online geveild door Troostwijk Auctions.
lees verder
 
Meer MDXL nieuws
lees verder
Koningin Maxima bezoekt Masterly
Jaarlijks verrijst in het centrum van Milaan het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile, op 200 meter van de Dom. Het fascinerende Palazzo Francesco Turati is opnieuw het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden