Beka en Lattoflex verkocht

Vrijdag 19 november 2021

Met de dubbele verkoop van de matrassen en de tak Engineered Foams wordt Recticel specialist in isolatie en technische schuimen.
Beka en Lattoflex verkocht
Beka en Lattoflex verkocht

Recticel heeft een koper gevonden voor zijn afdeling Slaapcomfort. De koper is het Portugese Aquinos, een van de grootste Europese fabrikanten van matrassen en meubelstoffen. Inclusief schulden bedraagt de overnamesom € 122 miljoen. Recticel schat dat de deal in het eerste kwartaal van 2022 afgerond kan worden en netto - na transactiekosten - € 97 miljoen cash kan opleveren voor de kleinste en minst rendabele divisie van de groep.

 

Met de verkoop verdwijnen enkele oer-Belgische merken zoals Beka en Lattoflex in Portugese handen. De geschiedenis van de matrassenactiviteiten bij Recticel gaat terug tot in de jaren 70. Recticel lanceerde zijn polyurethaanschuim als alternatief voor verenmatrassen. In eerste instantie produceerde het matraskernen voor derden, en bouwde vervolgens via overnames een eigen merkenportefeuille op.  Onder meer Beka, overgenomen van Bekaert en Lattoflex dat het kocht van een familie uit Geraardsbergen. Er volgden overnames in onder meer Zwitserland, Polen en Duitsland en het assortiment breidde gaandeweg uit naar pocketveren, boxsprings, lattenbodems en hoofdkussens.

 

Verspreid over Europa gaat het over een tiental fabrieken, waarvan twee in België, die samen goed zijn voor zo’n 100 banen. Vorig jaar was de afdeling goed voor € 242 miljoen omzet en € 17,1 miljoen brutobedrijfswinst. Slaapcomfort is al jaren de kleinste en minst rendabele tak van Recticel, ook door de grote concurrentie van e-commercespelers als Emma en Simba.

 

Recticel verkoopt zijn matrassenafdeling aan Aquinos Group. Dat is een familiebedrijf met uitvalsbasis in Sinde, in het Portugese binnenland ergens tussen Lissabon en Porto.

 

Voor  de verkoop van de matrassentak moet het bedrijf nog groen licht krijgen. Daarom komt er een buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAV): op kerstavond 24 december.Links

www.beka.be
www.dewoonindustrie.nl
www.lattoflex.nl
www.recticel.be
www.recticel.com
www.swissflex.nl
www.aquinosgroup.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, bed, matras, schuim, boxspring, meubel, slaap, slapen, nacht, decoratie, overname, verkoop, technisch schuim, isolatieschuim, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #recticel, #recticelbedding, #beka, #lattoflex, #swissflex, #aquinos

Gerelateerd nieuws
Reparatie atelier voor matrassen
Initiatiefnemer, de circulaire beddenwinkel Bedaffair in Heemstede, geeft (oude) matrassen een nog langer leven. Het gaat om matrassen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen.
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder
 
Wellness Therapy van Varaschin
lees verder
Lagere verkoop detailhandel Q3
De Nederlandse detailhandel zette in het derde kwartaal van 2022 ruim 4% meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het volume nam met bijna 4% af. Bij meubelzaken was de afname zelfs 17%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden