Beka en Lattoflex verkocht

Vrijdag 19 november 2021

Met de dubbele verkoop van de matrassen en de tak Engineered Foams wordt Recticel specialist in isolatie en technische schuimen.
Beka en Lattoflex verkocht
Beka en Lattoflex verkocht

Recticel heeft een koper gevonden voor zijn afdeling Slaapcomfort. De koper is het Portugese Aquinos, een van de grootste Europese fabrikanten van matrassen en meubelstoffen. Inclusief schulden bedraagt de overnamesom 122 miljoen Euro. Recticel schat dat de deal in het eerste kwartaal van 2022 afgerond kan worden en netto - na transactiekosten - 97 miljoen euro cash kan opleveren voor de kleinste en minst rendabele divisie van de groep.

 

Met de verkoop verdwijnen enkele oer-Belgische merken zoals Beka en Lattoflex in Portugese handen. De geschiedenis van de matrassenactiviteiten bij Recticel gaat terug tot in de jaren 70. Recticel lanceerde zijn polyurethaanschuim als alternatief voor verenmatrassen. In eerste instantie produceerde het matraskernen voor derden, en bouwde vervolgens via overnames een eigen merkenportefeuille op.  Onder meer Beka, overgenomen van Bekaert en Lattoflex dat het kocht van een familie uit Geraardsbergen. Er volgden overnames in onder meer Zwitserland, Polen en Duitsland en het assortiment breidde gaandeweg uit naar pocketveren, boxsprings, lattenbodems en hoofdkussens.

 

Verspreid over Europa gaat het over een tiental fabrieken, waarvan twee in België, die samen goed zijn voor zo’n 100 banen. Vorig jaar was de afdeling goed voor 242 miljoen euro omzet en 17,1 miljoen euro brutobedrijfswinst. Slaapcomfort is al jaren de kleinste en minst rendabele tak van Recticel, ook door de grote concurrentie van e-commercespelers als Emma en Simba.

 

Recticel verkoopt zijn matrassenafdeling aan Aquinos Group. Dat is een familiebedrijf met uitvalsbasis in Sinde, in het Portugese binnenland ergens tussen Lissabon en Porto.

 

Voor  de verkoop van de matrassentak moet het bedrijf nog groen licht krijgen. Daarom komt er een buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAV): op kerstavond 24 december.Links

www.beka.be
www.dewoonindustrie.nl
www.lattoflex.nl
www.recticel.be
www.recticel.com
www.swissflex.nl
www.aquinosgroup.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, bed, matras, schuim, boxspring, meubel, slaap, slapen, nacht, decoratie, overname, verkoop, technisch schuim, isolatieschuim, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #recticel, #recticelbedding, #beka, #lattoflex, #swissflex, #aquinos

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
lees verder
 
Nieuws en voorjaarsdata DWI bekend
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden