Uitdaging om nieuw personeel te vinden

Maandag 30 augustus 2021

Inretail heeft onlangs een flitspeiling onder de (woon)leden gehouden en hieruit blijkt dat er veel vraag is naar nieuw personeel, maar dat het steeds moeilijker wordt om deze te vinden.
Uitdaging om nieuw personeel te vinden

Eind vorige maand is er door Inretail een peiling gehouden onder de leden om de problematiek rondom het vinden van nieuw en de behoefte voor ontwikkelen van bestaand personeel in kaart te brengen. Hierin is duidelijk te zien dat de vraag naar vakmensen groot is en dat het een behoorlijke uitdaging is de juiste medewerkers te vinden. Hieronder staan de resultaten van de peiling, specifiek voor de woonbranche.

 

Met betrekking tot vacatures:

• 67% verwacht een toename van het aantal medewerkers, met name voor verkoop en ambachtelijke functies, maar ook logistiek en klantenservice.

• 56% heeft nu daadwerkelijk een vacature open staan. De meest gebruikte wervingskanalen zijn social media, eigen netwerk, website of een online vacaturesite.

• 84% geeft aan problemen of moeilijkheden te verwachten met het invullen van de openstaande vacatures en dan met name bij de ambachtelijke en verkoopfuncties

• 90% geeft aan het (erg) moeilijk te vinden geschikte medewerkers te vinden

• 40% verwacht 1-3 maanden bezig te zijn met het invullen van de vacature

• 57% verwacht hier meer dan 4 maanden te tijd voor nodig te hebben of weet dit echt niet

 

En over het thema ontwikkeling/ opleiding:

• 2/3 van de ondernemers voert jaarlijks gesprekken met medewerkers, bij het grootste deel is een ontwikkelplan geen onderdeel van dit gesprek

• 2/3 geeft aan behoefte te hebben aan het opleiden van medewerkers of is hier al actief mee bezig, veelal is deze opleiding gericht op vakkennis, verkoop en ambacht

• 1/3 van de ondernemers geeft aan zichzelf verder te willen ontwikkeling op het vlak van management en vakkennis

• 64% is erkend leerbedrijf en biedt met name BOL en BBL stageplaatsen aan gericht op verkoop (86%) en ambacht (39%)

 

Uiteraard ondersteunt Inretail zoveel mogelijk de leden hierin, o.a. via werkindewinkel en de vacaturesitewonen.Links

www.inretail.nl
www.vacaturesitewonen.nl
www.werkindewinkel.nl

Tags

nieuws, interieur, personeel, krapte, opleiding, ontwikkeling, ambacht, verkoop, tekorten, vacatures, ondernemers, brancheorganisatie, wonenmarkt, flitspeiling, marktonderzoek, #inretail, #werkindewinkel, #vacaturesitewonen

Gerelateerd nieuws
Cyberveiligheid moet omhoog
Inretail inventariseerde onder aangesloten winkels de status van de cyberveiligheid en roept op om hierin te investeren.
lees verder
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder
Vacatures bij Kobe
[sponsored artikel] - De internationaal opererende Interieurstoffengroothandel Kobefab, bekend van wandbekledinglabels Kobe, Essente en Koroseal, heeft twee vacatures openstaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden