Turri's Silhouettes

Dinsdag 13 september 2022

Studio Gensler heeft voor de Italiaanse fabrikant Turri de nieuwe bijzondere Silhouette-meubelcollectie ontworpen.
Turri's Silhouettes
Turri's Silhouettes Turri's Silhouettes Turri's Silhouettes Turri's Silhouettes

De nieuwe creaties van Studio Gensler van oprichter Art Gensler zijn geïnspireerd op de ervaring van de sfeer uit een luxe hotel, waarbij de nieuwe Silhouette-collectie de verwachting van gasten volgens Turri wordt overtroffen.

De aandacht wordt als eerste getrokken naar de Silhouette sofa, die de ruimte sierlijk opwaardeert. De zachte zitting en de cilindervormige armleuningen, bekleed met leder of stof, dragen samen met de volheid van de sofa als geheel bij aan een gevoel van comfort en welzijn.
Vier elegante, massief houten poten, afgewerkt in donker eucalyptus, ondersteunen de afgeronde vorm van de sofa en tillen het lichtjes op van de grond. Door zijn strakke vormen en proporties past de Silhouette sofa prima in omgevingen waar gastvrijheid en gezelligheid centraal staan.
 
De Silhouette lounge chair biedt ontspanning. De U-vormige kromming geeft een gevoel van lichtheid, benadrukt door de omhullende lijnen van de kussens, die verkrijgbaar zijn in stof of leer. De basis is uitgevoerd in technopolymeer met een lichtgrijze matte afwerking en voorzien van een verwijderbare vulling in half bouclé.

Daarnaast zit in deze collectie het opvallende Silhouette dressoir. Dit minimalistische ontwerp heeft vier scharnierende deuren van warmtebehandeld eucalyptus en een bekleding van leer. Binnenin bevinden zich twee compartimenten met twee legplanken. Het bovenste compartiment is uitgevoerd in matzwarte lak, terwijl het ingelegde schap is gemaakt van bruin Emperador-marmer. Het dressoir heeft kleine bronskleurige metalen voetjes.
 
Om voorwerpen, meubilair en omgevingen te verlichten, is er de Silhouette-verlichting. Deze lichtgevende sculptuur is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen, zowel in een licht marmeren versie als in een essenhouten versie.
Links

www.turri.it
www.gensler.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, meubel, kast, bijzettafel, stoel, eetkamer, fauteuil, lounge stoel, stoel, designmeubelen, meubelontwerpstudio, #turriitalia, #gensler

Gerelateerd nieuws
 
Eikelboom licht inspiratie
lees verder
Maak jouw interieur compleet
[Sponsored artikel] - Het inrichten van een lege kamer kan nogal een klus zijn. De muur moet een kleur krijgen en er moeten gordijnen voor de ramen. Wil je weten welke meubels jouw interieur echt compleet maken, lees dan dit artikel.
lees verder
Kantooroplossingen op Ambiente
Ambiente Working biedt in 2023 toekomstgerichte oplossingen en innovatieve impulsen voor kantoor, co-working spaces en home office.
lees verder
 
30-jarig jubileum Woonindustrie
lees verder
 
Blokker start verkoop meubels
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden