Tube van Vibia

Dinsdag 09 april 2019

Het Spaanse lampenmerk Vibia introduceert Tube. Een verlichtingssysteem om licht horizontaal en verticaal uit te breiden.
Tube van Vibia
Tube van Vibia Tube van Vibia Tube van Vibia

De Japanse ontwerper Ichiro Iwasaki ontwikkelde het innovatieve verlichtingssysteem voor Vibia, dat in de Benelux verdeeld wordt door Eikelenboom. Tube bestaat uit armaturen die door een netwerk van buizen met elkaar verbonden worden. Deze buizen, die normaal wegwerkt worden, zijn bij Tube juist onderdeel van het systeem.

 

Door dit ontwerp kunnen interieurontwerpers en architecten verschillende configuraties maken. De hanglamp kan gecombineerd worden met de plafondlamp, of er kunnen ander combinaties gemaakt worden. Zo past Tube volgens Vibia in elke ruimte.  De lamp is dan nog steeds te bedienen met één knop.

 

De naam Tube verwijst overigens niet alleen naar het systeem, maar ook naar de gelijkenis met een metro of tramlijn. De 'urban spirit' van Tube wordt onderstreept door de kleuren waarin de lamp beschikbaar is, drie verschillende tinten grijs en gebroken wit. Tube is er verder in vier maten, die gecombineerd kunnen worden. Van 22 tot 53 cm.Links

www.eikelenboom.nl
www.vibia.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, licht, verlichting, lamp, hanglamp, led, design, #tube, #eikelenboom, #vibia

Gerelateerd nieuws
Woonboulevard Breda overgenomen
De Belgische retailinvesteerder Retail Estates blijft Nederlandse winkels opkopen en investeert bijna 100 miljoen. Voornaamste prooi is de Woonboulevard in Breda.
lees verder
DWI: Zomerreces en nieuwe exposanten
Vlak voor het zomerreces heeft de Woonindustrie veel nieuws te melden. De samenwerking met BNS Crisp is verlengd en er starten verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Marc Chardonnens naar DWI
De Woonindustrie wil ht inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland worden. Daarom wordt Marc Chardonnens, voorheen werkzaam voor Trendz, aan het team van DWI toegevoegd.
lees verder
Lightmatters gaat lichtstudio's openen
In een interview met Twinkle magazine zegt Leon de Haas van Lightmatters d verlichtingsspecialist van Nederland te willen worden. Om dit te bereiken wil Lightmatters online n met fysieke winkels werken, die omgebouwd worden tot lichtstudio's.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden