Tube van Vibia

Dinsdag 09 april 2019

Het Spaanse lampenmerk Vibia introduceert Tube. Een verlichtingssysteem om licht horizontaal en verticaal uit te breiden.
Tube van Vibia
Tube van Vibia Tube van Vibia Tube van Vibia

De Japanse ontwerper Ichiro Iwasaki ontwikkelde het innovatieve verlichtingssysteem voor Vibia, dat in de Benelux verdeeld wordt door Eikelenboom. Tube bestaat uit armaturen die door een netwerk van buizen met elkaar verbonden worden. Deze buizen, die normaal wegwerkt worden, zijn bij Tube juist onderdeel van het systeem.

 

Door dit ontwerp kunnen interieurontwerpers en architecten verschillende configuraties maken. De hanglamp kan gecombineerd worden met de plafondlamp, of er kunnen ander combinaties gemaakt worden. Zo past Tube volgens Vibia in elke ruimte.  De lamp is dan nog steeds te bedienen met één knop.

 

De naam Tube verwijst overigens niet alleen naar het systeem, maar ook naar de gelijkenis met een metro of tramlijn. De 'urban spirit' van Tube wordt onderstreept door de kleuren waarin de lamp beschikbaar is, drie verschillende tinten grijs en gebroken wit. Tube is er verder in vier maten, die gecombineerd kunnen worden. Van 22 tot 53 cm.Links

www.eikelenboom.nl
www.vibia.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, licht, verlichting, lamp, hanglamp, led, design, #tube, #eikelenboom, #vibia

Gerelateerd nieuws
 
Strand West failliet
lees verder
Outdoor noviteiten van Kettal
Kettal, de Spaanse fabrikant van outdoormeubelen, toonde zijn nieuwe collecties in Milaan.
lees verder
Dost van Puik door Koens
Een sneak preview van een nieuwe lid van de Dost collectie van Puik: een nieuwe bank!
lees verder
Starled van Deknudt Mirrors
Het tuinseizoen is weer begonnen. Deknudt Mirrors speelt hierop in door aandacht te vragen voor Starled, een spiegel die tegelijk een draagbare lamp is.
lees verder
Nieuw directieteam Zuiver
Interieurbedrijf Zuiver heeft een nieuwe managing director: Pieter Hogenhout. Oprichters Richard Halberstadt en Arjen Lubbes treden terug uit de directie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden