Balcaen torpedeert koers Balta

Maandag 08 april 2019

De aandelenkoers van tapijtfabrikant Balta is hard onderuit gegaan na een uitspraak van voormalig eigenaar Filip Balcaen in De Tijd.
Balcaen torpedeert koers Balta

In een interview met De Tijd zei de Vlaamse ondernemer Flip Balcaen dat Balta naar zijn mening tegen een ‘waanzinnige prijs’ (€ 13) op de beurs is geïntroduceerd. Nu is de koers bijna een kwart van deze introductieprijs, maar stelt hij het aandeel nog steeds niet goedkoop te vinden.

Balcaen, de zoon van de oprichter van Balta, oprichter van onder meer IVC en mede-eigenaar van Mohawk, wijst er op dat het bedrijf weliswaar nog winst maakt en twee divisies heeft die goed draaien – karpetten en tapijttegels voor kantoren en hotels – maar dat dat niet geldt voor kamerbreed. Ook de hoge schuldenlast is zorgelijk.

Publiceerden we vorige maand nog over de pessimistische stemming bij Balta, vorige week steeg het Balta-aandeel ineens met 12,6%, maar daalde gisteren met 5,6% naar € 3,30. Volg hier de actuele koers.Links

www.baltagroup.com
www.ivcgroup.com
www.mohawkinternational.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #baltagroup, #ivcgroup, #mohawkinternational

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Nieuwe milieuverklaringen ERFMI
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de meest recente milieuproductverklaringen voor veerkrachtige vloerbedekkingen gepubliceerd. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden