Topcentrum meubelindustrie

Woensdag 05 mei 2021

Het CBM heeft de eindrapportage van het project topcentrum meubelindustrie gepubliceerd, dat onder andere geleid heeft tot sterkere binding tussen bedrijfsleven en onderwijs.
Topcentrum meubelindustrie

Zojuist is de eindpublicatie verschenen van het vijfjarige project Topcentrum Meubelindustrie. Het initiatief voor het Topcentrum Meubelindustrie werd door veel betrokkenen in onze branche royaal omarmd. De ambitie om – vanuit de vakopleidingen en in samenwerking met de bedrijven – de meubelindustrie zowel kwalitatief als kwantitatief verder te brengen, werd en wordt breed gedragen. Ook vanuit de overheid kon het Topcentrum op ondersteuning rekenen.

 

Er zijn veel resultaten behaald in de afgelopen vijf jaar. Als lid van de stuurgroep van het Topcentrum Meubelindustrie licht Kees Hoogendijk (foto) de eindpublicatie toe.

 

'Om te beginnen is de samenwerking tussen CBM, ECM en de opleidingen flink geïntensiveerd. Omdat we de waarde inzien van deze versterkte contacten, zullen we elkaar blijvend weten te vinden. Daarnaast is het onderwijsaanbod binnen de zes voortrekkersscholen in dit traject beter op elkaar afgestemd en vooral: sterk verrijkt. Maar liefst veertien nieuwe keuzedelen zorgen ervoor dat studenten die van de opleiding komen, duidelijk beter zijn voorbereid op de innovaties die binnen de bedrijven in onze sector plaatsvinden. Bovendien zijn de praktijkcentra op deze scholen in de Topcentrumperiode uitgerust met een prachtig arsenaal aan nieuwe machines, gereedschappen en apparatuur. Ook dat schept garanties voor een betere aansluiting tussen wat opleidingen bieden en bedrijven vragen van (aspirant-)medewerkers.

 

Binnen de setting van het Topcentrum Meubelindustrie hebben we minder stappen kunnen zetten dan waarop ik gehoopt had. Het erkennen daarvan kan een krachtige impuls geven aan het gezamenlijk creëren van een nieuwe setting waarbinnen we deze opleidingsambities wel kunnen realiseren. Vijf jaar Topcentrum Meubelindustrie heeft ons veel gebracht en geleerd. Dat geeft mij alle vertrouwen in een gezonde groei en voorspoedige toekomst van onze branche.'

 

De publicatie is te lezen via deze link.Links

www.cbm.nl
www.ecm.nl
www.meulbelmakerworden.nl
www.hmcollege.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, meubel, meubilering, industrie, interieurbouw, fabricage, cao, collectieve arbeidsovereenkomst, branchevereniging, lonen, werknemer, werkgevers, scholing, opleiding, BBL, ROC, #cbm, #ecm, #hmc, #summa, #deltion, #alafcollege

Gerelateerd nieuws
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
Belgische beleving bij Beliving
Overstock-moederbedrijf Furniture Group gaat vanaf nu verder onder de naam Beliving in Gent. Overstock Garden, Overstock Home en Exterioo tuinmeubelen blijven onder eigen naam opereren.
lees verder
Spaanse zonnestralen
Tijdens deze nog koude lente verlangen we naar warmere temperaturen. Een beetje dromen van de zomer en lang buiten vertoeven kan met de Beam collectie van de Spaanse fabrikant Oiside.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden