Tijd voor creativi-tijd

Dinsdag 24 augustus 2021

Tijdens het Amsterdamse designfestival Glue presenteert de bekroonde ontwerper Robert Bronwasser ruim 50 compleet verschillende en unieke klokken, waarmee hij de aandacht wil vestigen op het belang van creativiteit.
Tijd voor creativi-tijd
Tijd voor creativi-tijd Tijd voor creativi-tijd

De klokken zijn gebaseerd op de vierkante Tile klok die Robert Bronwasser in 2012 ontwierp voor het Amsterdamse merk Leff. De aardewerk klok met bamboe wijzers ontwierp hij als een tijdloos interieur object, dat ook de tijd aangeeft.

 

Naast zijn eigen creaties, heeft Robert een aantal kunstenaars gevraagd om een klok te verfraaien. Onder andere striptekenaar Hein de Kort, illustrator Joost Swarte en kunstenares Muriel Leusink hebben dit gedaan. Om creativiteit onder jongeren te stimuleren, gaat de volledige opbrengst van de klokken naar Noordje, een atelier in Amsterdam Noord met creatieve workshops voor kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen (foto 3). Er is dan ook – in samenwerking met Noordje – een serie klokken door kinderen uit Amsterdam Noord beschilderd.

 

Tijdens Glue - de vierdaagse designroute door Amsterdam (16-19 september) waarbij ontwerpers, architecten, galeries en showrooms zichzelf presenteren - zullen de limited edition klokken geëxposeerd en verkocht worden. Ook wordt de studio (Asterweg 103, Amsterdam) van Robert Bronwasser ingericht met de nieuwe Pully collectie, die hij voor het Nederlandse designmerk Cascando heeft ontworpen.Links

www.glue.amsterdam
www.robertbronwasser.com

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, design, event, evenement, designroute, inspiratie, design, ontwerp, talent, decoratie, accessoires, klok, #glueamsterdam, #designpostamsterdam, #cascando, #robertbronwasser,

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder
Exposanten spoga+gafa breiden uit
De voorbereidingen voor Spoga+gafa 2022 zijn in volle gang. Volgens organisator Koelnmesse is een early-bird boekingsperiode succesvol afgesloten. Er is sprake van boekingen uit vijftig landen en elk continent, plus een aantal aanzienlijke stijgingen van de geboekte tentoonstellingsruimtes.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden