Tijd voor creativi-tijd

Dinsdag 24 augustus 2021

Tijdens het Amsterdamse designfestival Glue presenteert de bekroonde ontwerper Robert Bronwasser ruim 50 compleet verschillende en unieke klokken, waarmee hij de aandacht wil vestigen op het belang van creativiteit.
Tijd voor creativi-tijd
Tijd voor creativi-tijd Tijd voor creativi-tijd

De klokken zijn gebaseerd op de vierkante Tile klok die Robert Bronwasser in 2012 ontwierp voor het Amsterdamse merk Leff. De aardewerk klok met bamboe wijzers ontwierp hij als een tijdloos interieur object, dat ook de tijd aangeeft.

 

Naast zijn eigen creaties, heeft Robert een aantal kunstenaars gevraagd om een klok te verfraaien. Onder andere striptekenaar Hein de Kort, illustrator Joost Swarte en kunstenares Muriel Leusink hebben dit gedaan. Om creativiteit onder jongeren te stimuleren, gaat de volledige opbrengst van de klokken naar Noordje, een atelier in Amsterdam Noord met creatieve workshops voor kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen (foto 3). Er is dan ook – in samenwerking met Noordje – een serie klokken door kinderen uit Amsterdam Noord beschilderd.

 

Tijdens Glue - de vierdaagse designroute door Amsterdam (16-19 september) waarbij ontwerpers, architecten, galeries en showrooms zichzelf presenteren - zullen de limited edition klokken geëxposeerd en verkocht worden. Ook wordt de studio (Asterweg 103, Amsterdam) van Robert Bronwasser ingericht met de nieuwe Pully collectie, die hij voor het Nederlandse designmerk Cascando heeft ontworpen.Links

www.glue.amsterdam
www.robertbronwasser.com

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, design, event, evenement, designroute, inspiratie, design, ontwerp, talent, decoratie, accessoires, klok, #glueamsterdam, #designpostamsterdam, #cascando, #robertbronwasser,

Gerelateerd nieuws
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden