Textielinzameling

Maandag 31 mei 2021

Gordijnen, bedtextiel, kleding en dergelijke kunnen vanaf heden bij een aantal Hema-winkels worden teruggebracht. Hiermee wil het warenhuis het hergebruik van textiel stimuleren.
Textielinzameling

Bij 24 Hema-filialen is het vanaf deze week mogelijk om gebruikt textiel in te zamelen. Hiervoor is het warenhuis een samenwerking gestart met Wolkat

 

In de winkels zijn speciale inzamelpunten ingericht om oude kleding en overige textiel, zoals handdoeken en gordijnen, in de winkels achter te laten. Hiermee wil Hema het hergebruik van tweedehands textiel stimuleren en de impact op de natuur en de productie van nieuwe grondstoffen te verkleinen. Ingezameld afval vindt na hergebruik en herontwikkeling zijn weg terug naar de klant. Door het type eindproducten én de sortering van herbruikbaar textiel, kan Wolkat 94-96% van het textiel wat ingeleverd wordt een nieuw leven geven als tweedehands textiel of als recycled eindproduct. 

 

'De uiteindelijke ambitie is om met het ingeleverde textiel nieuwe producten te maken voor Hema-collecties, iets dat wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen,' zegt Philip Boumans, ceo van Wolkat. 

 

Om consumenten aan te moedigen hun kleding in te leveren bij Hema, geeft de retailer tijdens de start van de pilot tien procent korting op een artikel uit de textiel- of kledingcollectieLinks

www.hema.nl
www.wolkat.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, handdoek, gordijn, recycling, hergebruik, inleveren, filialen, gordijnen, kleding, badtextiel, bedtextiel, tweedehands, #wolkat, #hema

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Digitale deel Light + Building
Light + Building combineert volgens organisator Messe Frankfurt in 2022 het beste van twee werelden: van 13 tot 18 maart als fysiek evenement en tegelijkertijd, en een hele week erna, digitaal.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden