Stevige omzetgroei Emma

Donderdag 14 maart 2024

Emma - The Sleep Company draaide in 2023 omzet van bijna één miljard euro, een behoorlijke groei ten opzicht van 2022.
Stevige omzetgroei Emma

Emma - The Sleep Company , dochter van Franz Haniel & Cie, heeft 2023 afgesloten met een omzet van € 961,9 miljoen euro. Ondanks operationele uitdagingen tijdens de implementatie van nieuwe systemen, groeide de omzet van het bedrijf met 13% ten opzichte van 2022 en werd voor het zesde jaar op rij winstgevendheid geboekt. Na jaren van snelle groei zal het bedrijf zich in 2024 richten op het verbeteren van de klantervaring en het openen van ten minste tien nieuwe Emma-winkels in heel Europa.

 

In 2023 kende het bedrijf de sterkste omzetgroei in APAC (Azië – Pacific) en Noord- en Zuid-Amerika, inclusief driecijferige groei in Taiwan, de VS en Mexico. Europa bleef een belangrijke bijdrage leveren, met België als de best presterende markt in de regio. Sinds de lancering in 2015 heeft Emma zich wereldwijd uitgebreid naar meer dan 30 markten.

 

De missie van Emma is om mensen over de hele wereld te helpen beter te slapen. Om de groei te ondersteunen, introduceerde het bedrijf in 2023 nieuwe systemen, producten en platforms, zoals een nieuw order management systeem en een nieuw systeem voor de verwerking van (terug)betalingen. De migratie naar deze systemen - die uiteindelijk de Emma-ervaring voor alle klanten zullen verbeteren - verliep niet zonder problemen.

 

Dennis Schmoltzi (links op foto), ceo en mede-oprichter van Emma: '2023 was een moeilijk jaar voor ons met een systeemmigratie die veel meer verstoring veroorzaakte dan we hadden verwacht. We weten dat we nog werk te doen hebben; we willen er zeker van zijn dat de oplossingen die we hebben geïmplementeerd om onze klantervaring te verbeteren, duurzame groei in de toekomst ondersteunen.'

 

'Het verbeteren van de klantervaring is onze topprioriteit voor 2024,' zegt Manuel Mueller (rechts op foto), ceo en medeoprichter van Emma: 'We hebben ons operationele team uitgebreid, interne processen geoptimaliseerd, systemen gemigreerd en de communicatie met klanten verbeterd, met als uiteindelijke doel om het nummer één slaapmerk van de wereld te worden - niet alleen online, maar ook in fysieke winkels.'

 

Met de opening van de eerste eigen Europese Emma flagship store in Leidschendam, Eindhoven en Keulen heeft Emma Sleep - dat begon als e-commerce only - een nieuwe mijlpaal bereikt. Deze fysieke winkels hebben de verwachtingen van het bedrijf overtroffen en zijn zeer populair gebleken bij bezoekers. Veel klanten geven er de voorkeur aan om slaapproducten in fysieke winkels te kopen en sommigen zijn bereid een uur of langer te reizen om ze persoonlijk te testen en advies te krijgen. Emma is van plan om in 2024 nog minstens 10 eigen winkels te openen in heel Europa, waaronder Amsterdam.Links

www.emmasleep.nl

Tags

nieuws, interieur, slapen, slaapcomfort, matrassen, dekbedden, kussens, boxspring, topmatras, latex, natuurlatex, online, webshop, winkel, retail, flagshipstore, oprichters, ceo, groei, omzet, winstgevendheid, internationaal, europa, vs, azie, pacific, #emma, #emmasleep

Gerelateerd nieuws
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden