Geometrische inspiratie voor Branca

Woensdag 13 maart 2024

De nieuwste fauteuil van het Portugees designlabel Branca heet Conic en is volgens het bedrijf geïnspireerd door geometrie.
Geometrische inspiratie voor Branca
Geometrische inspiratie voor Branca Geometrische inspiratie voor Branca Geometrische inspiratie voor Branca

Geometrie is volgens Branca overal, van natuurlijk tot kunstmatig. De inspiratie voor deze nieuwe fauteuil komt van het idee dat de schoonheid van de objecten die we ontwerpen ligt in het geometrische spel van hun elementen. Conic is een tekenspel. Zoals het bedrijf zelf poëtisch in een persbericht schrijft: 'Vanuit het geometrische massief tekenen we varianten van subtiele overeenkomsten en afwijkingen, wat resulteert in een harmonieuze spanning van volumetrische perceptie, uiteindelijk van geometrische schoonheid.'

 

Conic heeft een multiplex basis met schaal van voorgevormd schuim. Hij rust op vier metalen poten. De stoffen zijn van Maharam, Gabriel en Kvadrat en leersoorten van Elastron.

 

Agent voor Branca is Peter Gallet van Swytch uit Brussel.Links

www.branca-lisboa.com
www.swytch.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, kantoor, beurs, meubel, tafel, kast, opberg, fauteuil, stoel, zitmeubel, stoel, fauteuil, design, #branca, #swytch

Gerelateerd nieuws
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Kettal van vele markten thuis
Fabrikant Kettal staat natuurlijk bekend om zijn (outdoor)meubelen. Het bedrijf maakt echter ook paviljoens en introduceert dit voorjaar een belcel, voor thuis of op kantoor.
lees verder
 
Speciale editie Swan stoel
lees verder
W. Schillig sluit herstructurering af
Goed nieuws voor W. Schillig, de insolventieprocedure die vorig jaar startte, wordt bijna afgerond. Dit geeft goede hoop voor de toekomst van de firma uit Opper-Franken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden