Speciale verjaardagscollectie

Woensdag 11 oktober 2023

Interface introduceert internationale tapijttegelcollectie Past Forward De collectie is geļnspireerd op het 50-jarig bestaan van het duurzame vloerenbedrijf
Speciale verjaardagscollectie
Speciale verjaardagscollectie Speciale verjaardagscollectie Speciale verjaardagscollectie Speciale verjaardagscollectie

Interface lanceert vandaag haar nieuwste collectie tapijttegels ‘Past Forward’. De collectie is een eerbetoon aan 50 jaar innovatie op het gebied van modulaire tapijttegels en is wereldwijd verkrijgbaar. Past Forward combineert iconische ontwerpen uit eerdere collecties met opvallende nieuwe patronen en kleurenpaletten, inspelend op de behoeften van nu. De tapijttegels zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon. Net zoals alle vloeren van Interface, is Past Forward CO2-neutraal gedurende de levenscyclus, als onderdeel van het door derden geverifieerde Carbon Neutral Floors™-programma, zo stelt de fabrikant.

 

'Past Forward is geïnspireerd op meubeldesign uit de jaren 60 en 70 en het behoud van erfgoed. Het biedt een terugblik op 50 jaar tapijttegelontwerp van Interface. Om de romantiek en ontwikkeling van deze historische designs vast te kunnen leggen waren onderzoek en gesprekken met pioniers van de tapijttegelproductie onderdeel van het ontwerpproces,' aldus David Oakey, oprichter van David Oakey Designs en exclusieve productontwerper voor Interface. 'Het resultaat is een veelzijdige collectie, waarmee uniek expressieve, serene en stijlvolle ruimten ontstaan. Past Forward is geïnspireerd door Axminster- en Wilton-designs en handgeschilderde motieven, die creatief zijn vormgegeven met de geavanceerde hedendaagse tufttechnologie.'

 

Met veertien producten in een gedurfd kleurenpalet geeft de nieuwe collectie een moderne draai aan decennia oude ontwerpen, met de combinatie van retro charme en moderne designinterpretaties. De collectie biedt een assortiment aan dynamische tapijttegelstijlen, waaronder weelderige rococo en renaissance visuals, retropatronen, vintage-geïnspireerde patchworkstijlen en traditionele Turkse motieven.

 

Past Forward is ontworpen als een innovatieve oplossing voor grote vloeroppervlakken en kan ruimtes definiëren voor ontspanning, productiviteit, of gezamenlijke werkzaamheden. De stijlen kunnen tevens kamerbegrenzingen afkaderen, bewegwijzering ondersteunen of van wand-tot-wand worden gelegd voor een maximaal effect.

 

De collectie kan worden gecombineerd met andere tapijttegels van Interface, Nora®-rubbervloeren en LVT-stijlen. Ze combineert designerfgoed met moderne vindingrijkheid en reflecteert de toewijding van Interface aan een duurzame toekomst. Door gebruik te maken van processen en gerecycled materialen met een kleine CO2-voetafdruk, is de collectie afgestemd op Interface' doel om de uitstoot te verminderen en tegelijkertijd klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te beperken van de ruimtes die zij creëren.Links

www.interface.com

Tags

nieuws, interieur, vloeren, tegels, tapijttegels, impact, duurzaamheid, co2neutraal, doel, uitstoot, voetafdruk, verjaardag, fabrikant, scherpenzeel, collectie, kleurenpalet, retro, charme, modern, recycling, productie, processen, vormgeving, tuften, technologie, #interface

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bona’s netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden