Designplus terug op L+B

Woensdag 11 oktober 2023

Van 3-8 maart 2024 is de volgende Light+Building (L+B). Naast verlichting staan op de beurs elektrotechniek en huis- en gebouwautomatisering centraal. En de Designplus Award is terug.
Designplus terug op L+B

In samenwerking met Stylepark, Magazine & Platform voor Architectuur en Design, biedt Messe Frankfurt exposerende bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan de Designplus wedstrijd, inclusief een exclusieve speciale show, een prijsuitreiking (zie foto) en een uitgebreid communicatieprogramma. De Designplus Award zet de meest innovatieve producten, toekomstgerichte systemen en ideeën in de spotlights.

 

Naast de nieuwe partner bevat de komende Designplus wedstrijd vier nieuwe categorieën. Naast het algemene concept en het productgebruik zijn de volgende beoordelingscriteria van doorslaggevend belang voor de jury:

  • Light + Creation Plus: Innovaties op het gebied van verlichting en technologie, nieuwe designtaal en inspirerend productdesign.
  • Duurzaamheid + Efficiëntie Plus: Toekomstgerichte ideeën, systeemoplossingen gericht op energie-efficiëntie en energiebeheer in gebouwen, creatieve benaderingen voor milieuvriendelijke productie en duurzame toepassingen.
  • Smart + Connectivity Plus: Slimme gebouwautomatisering, geïntegreerde veiligheids- en beveiligingstechnologie en holistische systeemoplossingen om alle disciplines in het gebouw met elkaar te verbinden.
  • Duurzame beursstand. Deze nieuwe categorie is bedoeld voor exposanten die het onderwerp duurzaamheid hebben geïntegreerd en geïmplementeerd als een onderdeel van hun beursstandconcept. De evaluatiecriteria omvatten dan ook factoren zoals afvalvermindering, duurzaam ontwerp en CO2-reductie, en stimuleren zo het opnemen van CO2-uitstoot in het ontwerp en de exploitatie van de beursstand. Daarnaast ligt de nadruk ook op innovatie en dus op de bevordering van creatieve, duurzame ontwerpbenaderingen.

De jury van de Designplus Award bestaat uit experts die zeer goed thuis zijn in de toonaangevende thema's van Light+Building. Zij beoordelen welke van de ingezonden producten essentieel zijn voor een duurzame bouwsector. De bekroonde inzendingen zullen te zien zijn tijdens L+B op een speciaal ontworpen tentoonstelling. Tegelijkertijd zullen deze producten ook worden gepresenteerd in een online galerij met afbeeldingen en tekstuele uitleg.

 

Alle exposanten van Light+Building 2024 worden uitgenodigd om mee te doen met hun innovatieve en goed ontworpen producten. De sluitingsdatum voor inzendingen is 24 januari 2024 en de jurering vindt plaats op 2 februari 2024.Links

www.light-building.com/designplus
www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, #lightbuilding, #messefrankfurt, #designplus, #LB24

Gerelateerd nieuws
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
 
3D geprinte hanglamp Signify
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden