Retail juli plus 3,4 procent

Woensdag 01 september 2021

De Nederlandse detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,8% hoger.
Retail juli plus 3,4 procent
Retail juli plus 3,4 procent

De omzet van de non-foodsector groeide met 3,3%, food daalde 1,2%. Ten opzichte van juli 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in juli 2021 bijna 13% hoger. In juli 2021 hebben de kledingwinkels (+6,7%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+7,4%) het voor de vijfde maand op rij prima gedaan, opnieuw ook hoger dan juli 2019, dus voor corona.

Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+2%), meubels en woninginrichting (+0,5%) en drogisterijen(+2,7%) hadden tevens een positieve groei, terwijl winkels in recreatieartikelen (-0,1%) en opnieuw consumentenelektronica en witgoed (-2,2%) een daling lieten zien.

De groei van de online omzet: via pure webshops werd in juli 12,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 9,0%, totaal kwam uit op 11,1%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden