Retail juli plus 3,4 procent

Woensdag 01 september 2021

De Nederlandse detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,8% hoger.
Retail juli plus 3,4 procent
Retail juli plus 3,4 procent

De omzet van de non-foodsector groeide met 3,3%, food daalde 1,2%. Ten opzichte van juli 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in juli 2021 bijna 13% hoger. In juli 2021 hebben de kledingwinkels (+6,7%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+7,4%) het voor de vijfde maand op rij prima gedaan, opnieuw ook hoger dan juli 2019, dus voor corona.

Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+2%), meubels en woninginrichting (+0,5%) en drogisterijen(+2,7%) hadden tevens een positieve groei, terwijl winkels in recreatieartikelen (-0,1%) en opnieuw consumentenelektronica en witgoed (-2,2%) een daling lieten zien.

De groei van de online omzet: via pure webshops werd in juli 12,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 9,0%, totaal kwam uit op 11,1%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden