Floor Jewels door Roelfien Vos

Woensdag 01 september 2021

Van Besouw introduceert Floor Jewels, een karpettencollectie ontworpen door Roelfien Vos, mede bedoeld om de 3801 collectie weer eigentijds te maken.
Floor Jewels door Roelfien Vos
Floor Jewels door Roelfien Vos Floor Jewels door Roelfien Vos

In 1967 bracht de toen nog zelfstandige fabrikant Van Besouw - in 1989 werd deze zelfs Koninklijk - een innovatie op de markt: een gebreid, katoenen lus-tapijt onder de naam 3801. Het werd een ware klassieker. Onverwoestbaar en van de allerhoogste kwaliteit. Nu, ruim 50 jaar later - Van Besouw uit Oss is na de overname in 2010 inmiddels een merknaam van Hillfloor uit Genemuiden - werd het tijd voor een nieuwe impuls. Interieurdesigner Roelfien Vos kreeg alle vrijheid om de 3801-collectie eigentijds te maken. Dit resulteerde vorig jaar in een karpettencollectie als sieraden voor het interieur. Het draagt de passende naam: Floor Jewels. Eind vorig jaar maakten we hiervan reeds kort melding naar aanleiding van haar Bedroom Jewels voor ETC Design Center-exposant Nilson Beds. Pas nu - op 3 en 4 september - wordt deze op Masterly in Milaan gelanceerd.

 

De collectie kenmerkt zich door de combinatie van textuur, vorm en kleur. 'Ik ontwerp altijd met deze heilige drie-eenheid in gedachten,' vertelt Roelfien: 'Katoen is van zichzelf vlak. Ik wilde een match maken tussen katoen en een textuur dat hiermee contrasteert. Dat moest wel materiaal zijn wat geschikt is om op een vloer te liggen, zo kwam ik bij leer terecht. Ik paste het toe in diverse structuren en glansgradaties. De combinatie van ambacht, authentieke vervaardiging, natuurlijke materialen en pure luxe werd de basis om mee verder te werken.'

 

Naast een contrasterende textuur kon de huidige 3801-collectie volgens Roelfien ook wel wat meer sexyness gebruiken: 'Ik zit al 21 jaar in het vak en werk altijd met veel kleur. Al snel besloten we om het kleurengamma van de 3801 aan te passen. De vijf kleuren van de karpetten komen uit mijn eigen kleurencollectie Incredulous Colours. Alle kleuren hebben een eigen verhaal waardoor ieder karpet een eigen sfeerbeeld heeft en leven in het interieur brengt. Dat is ook meteen het sterke van de collectie. De Floor Jewels zijn makkelijk toepasbaar in ieder interieur dankzij hun diversiteit. De collectie bevat diverse kleuren, randen en vormen en passen daardoor zowel in een eclectisch als een strak belijnd en botanisch interieur.'

 

'De behoefte groeit steeds meer om een statement te maken in het interieur,' weet Roelfien: 'Elk karpet is uniek en wordt op bestelling gemaakt. Je hebt gegarandeerd een exclusief vloerjuweel en daarmee de perfecte eyecatcher voor een interieur.'
Links

www.besouw.nl
www.etcdesigncenter.nl
www.floorjewels.nl
www.hillfloor.com
www.masterly.nu
www.roelfienvos.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, bekleding, karpet, vloerkleed, kleed, tapijt, ontwerper, katoen, 3801, 180 jaar, design, leer, structuur, ambacht, kleur, botanisch, #hillfloor, #vanbesouw, #floorjewels, #roelfienvos, #masterly, #etcexpo, #etcdesigncentereurope

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Coretec weer op TV
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden