Retail december plus

Woensdag 01 februari 2023

De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
Retail december plus
Retail december plus Retail december plus

De omzet van de non-foodwinkels groeide in december 2022 met maar liefst 21,5%, food zat op 5,7%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 11,1% hoger respectievelijk 7,8% lager lager dan een jaar eerder.

Winkels in schoenen en lederwaren (+53,6%), kledingwinkels (+53,3%) en winkels in recreatieartikelen (31,5%) deden qua omzet het zeer goed. Ook winkels in meubels en woninginrichting (+10,5%), winkels in consumentenelektronica en witgoed (+6,2%) en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (5,6%) hebben afgelopen december meer omgezet dan in december 2021. Alleen bij drogisterijen daalde de omzet, met -1.6%.

De online omzet was in december 11,1% lager dan in december 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,7% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 15,2%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, meubelzaken, prijsstijging, faillissementen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
Samenwerking met Yepp
Yepp, de Belgische groothandel voor vloeren, heeft een samenwerking gesloten
met Pascal Raes.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Overnames door Coulisse
Coulisse breidt uit met overnames van Lienesch en Sensuna:
pioniers in honingraat en plissťraambekleding.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden