Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum

Maandag 13 mei 2024

Koelnmesse viert zijn 100-jarig bestaan met zeer gunstige, voorlopige, cijfers. De geconsolideerde bedrijven behaalden in 2023 een recordomzet van € 416 miljoen.
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum

67 Evenementen van de Koelnmesse wereldwijd droegen bij aan dit succes, waaronder 19 eigen en 21 gastevenementen en 3 bedrijfsevenementen in Keulen. Vooral het aandeel internationale exposanten was met 78% volgens Koelnmesse uitstekend. 'Het jaar 2023 diende als een indrukwekkende comeback waarin Koelnmesse zijn vroegere glans terugkreeg’, zegt Gerald Böse, ceo van Koelnmesse. Ondersteund door het Recover25 efficiencyprogramma blijkt uit voorlopige berekeningen dat Koelnmesse een positief resultaat van € 42 miljoen heeft behaald en daarmee de eigen verwachtingen aanzienlijk heeft overtroffen.

 

De omzetstijging van meer dan 70% is te danken aan de afwezigheid van Covid-gerelateerde beperkingen en het sterke evenementenjaar als onderdeel van het reguliere cyclische evenementenschema. Na een sterke comeback van buitenlandse exposanten keren nu ook Duitse exposanten terug, met een stijging van het aantal boekingen van in sommige gevallen 15 tot 30%. Deze opwaartse trend wordt ook weerspiegeld in het stijgende aantal bezoekers uit Duitsland, met een stijging van meer dan 20%.

 

Naast de beurzen in Keulen totaal vonden er 24 Koelnmesse-beurzen plaats in het buitenland. De omzet in het buitenland bedroeg in 2023 € 45,2 miljoen. Ook het internationale beursjaar 2024 begon met de wind in de rug. In totaal staan er dit jaar 27 beurzen in het buitenland op de planning. Met tien dochterondernemingen in het buitenland, een holding en talrijke vertegenwoordigingen is Koelnmesse strategisch zeer goed internationaal gepositioneerd in meer dan 100 landen.

 

Ondanks recordverkopen in 2023 heeft Koelnmesse nog steeds last van de Covid-19-pandemie. De verliezen in deze periode bereikten recordhoogtes, wat betekent dat het bedrijf nog vele jaren bezig zal zijn met het herstellen van deze financiële tegenvallers. Bijzondere nadruk zal worden gelegd op het verminderen van de schuld en het opnieuw opbouwen van het eigen vermogen om een solide financiële basis te waarborgen.

 

Gezien de verwachte economische en bedrijfsontwikkeling bedraagt de geplande omzet voor de geconsolideerde bedrijven € 369,5 miljoen in 2024, wat een zwakker jaar zal zijn als gevolg van de normale rotatie van evenementen. Voor het huidige beursjaar staan er 70 evenementen op het programma. Tot de hoogtepunten van de beurs in de tweede helft van 2024 in Keulen behoren de toonaangevende internationale beurzen Spoga+gafa en Orgatec.

 

Samen met minister-president van Noordrijn-Westfalen Hendrik Wüst viert Koelnmesse op 28 juni zijn 100-jarig jubileum met een ceremonie in het nieuwe conferentie- en expositiecentrum Confex (zie foto), dat op dezelfde dag wordt geopend.

'Confex zal Keulen in de competitie van Europese topconferentielocaties plaatsen,' zegt Böse. Het centrum biedt plaats aan meer dan 6.000 personen in 22 vergaderzalen en de grote multifunctionele Confex-zaal. Voor 2024 is het al bijna volgeboekt. Een aanbod van deze omvang ontbrak voorheen in het westelijke deel van Duitsland.Links

www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, #koelnmesse

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
 
In hoogte verstelbaar hoofdkussen
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden