FFD van start

Maandag 13 mei 2024

De derde editie van de Flanders Flooring Days is maandag 13 mei van start gegaan. Het internationale evenement voor de vloerenindustrie in Vlaanderen loopt door tot en met donderdag.
FFD van start
FFD van start FFD van start

In 2022 ontstond Flanders Flooring Days (FFD) als een manier om ondanks de pandemie toch een vakevent te organiseren waar spelers in de flooring industrie elkaar konden ontmoeten.

 

Klanten werden verwelkomd in de showrooms en productiefaciliteiten van aanbieders in dit gebied. Binnen een straal van 25 kilometer namen meer dan tien bedrijven uit de sector deel. Vanaf vandaag staan de founding partners ook weer op het event: Associated Weavers Europe, Balta, Beaulieu International Group, Belysse, Lano, Unilin Flooring en US Floors (Coretec).

 

Vanaf vandaag, 13 mei, is het mogelijk om gedurende vier dagen 52 bedrijven te bezoeken. Hiervan zitten er 14 in hun showrooms en 38 deelnemers in The Hub in Kortrijk Xpo. Daar zitten heel wat internationale spelers bij, want vanaf dit jaar zijn ook Europese fabrikanten welkom.

 

'Flanders Flooring Days is waar innovatie en opportuniteit elkaar ontmoeten,' legt Marc Dessein, ceo van Balta Home, uit: 'Het is niet zomaar een beurs; het is een regionaal platform om onze vooruitstrevende designs, duurzame praktijken en engagement voor kwaliteitsvol vakmanschap en innovatie wereldwijd te presenteren. Dit evenement is een uitstekende tribune om partnerschappen te smeden, connecties met de industrie te bevorderen en om voorop te blijven lopen in een steeds veranderende markt. Voor Balta gaat het er niet alleen om aanwezig te zijn; het gaat erom de toekomst van tapijten vorm te geven en de wereld de mogelijkheden van de Vlaamse knowhow te tonen.'

 

FFD is een goede manier om contacten te leggen en nieuwe producten te ontdekken. 'Ondanks tijdelijke economische tegenwind blijft de flooring industrie investeren voor de lange termijn,' zegt Joe Lano, ceo van Lano: 'In zijn derde jaar is het evenement al een traditie geworden en blijft het een unieke manier om onze productiemogelijkheden en productinnovatie aan onze klanten te tonen. De vloerbranche is een mensenbranche en we zijn blij iedere bezoeker te mogen verwelkomen in onze regio, onze showroom en onze fabriek.'

 

Beaulieu International Group onthult hun gloednieuwe Experience Center op FFD (foto 2). 'In dit center kunnen bezoekers al onze oplossingen aanraken, ontdekken en ervaren. Het is de bedoeling dat bezoekers hier buiten wandelen met nog meer ideeën dan waarmee ze binnenkwamen,' zegt Matthias Blomme, group marketing manager bij Beaulieu.

 

Met een totaal van 3.700 vierkante meter, waarvan 1.600 vierkante meter exclusief voor het Experience Center, is het moeilijk om niet onder de indruk te raken van dit indrukwekkende bouwwerk. Deze creatieve hub is niet alleen een unieke ervaring voor bezoekers, maar ook alle medewerkers kunnen volop genieten van de voordelen van deze gloednieuwe ruimte. In het hart van het gebouw ligt Place Beaulieu, een veelzijdige ruimte waar iedereen elkaar kan ontmoeten, co-creëren, innoveren en samenwerken.Links

www.flandersflooringdays.com
www.bintg.com
www.lano.be
www.unilin.com
www,kortrijkxpo.com
www.coretecfloors.com
www.balta.com

Tags

nieuw,s interieur, vloeren, tapijt, vloerkleden, pvcvloeren, lijmvloeren, klikvloeren, laminaatvloeren, houtenvloeren, collectie, noviteiten, kurkvloeren, ondervloeren, expositie, beurs, uniek, toonaangevend, vlaanderen, productie, showroom, openstelling, dineren, #kortrijkxpo, #ffd, #flandersflooringdays, #unilin, #beaulieu, #unilin, #coretec, #lano, #balta, #belysse, #associatedweavers

Gerelateerd nieuws
 
Terracotta vloer
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Doorstart HIS en Chapel Parket
Timberline International bv en Houtindustrie Schijndel bv (HIS), beter bekend onder Chapel Parket en Advance Floors, werden vorige maand failliet verklaard. Maar door overnames wordt er nu doorgestart.
lees verder
Coretec Essentials ook in badkamers
Wat is er essentieel bij een vloer? Je wil een sterke, makkelijke en vooral mooie vloer. Die liefst 100% water dicht is om ook in badkamer en keuken te kunnen passen. Coretec presenteert tevens nieuws tijdens de Flanders Flooring Days (FFD).
lees verder
 
NIeuw kleurenpalet
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden