Kettal van vele markten thuis

Maandag 13 mei 2024

Fabrikant Kettal staat natuurlijk bekend om zijn (outdoor)meubelen. Het bedrijf maakt echter ook paviljoens en introduceert dit voorjaar een belcel, voor thuis of op kantoor.
Kettal van vele markten thuis
Kettal van vele markten thuis Kettal van vele markten thuis

Allereerst nog even wat we het meest van Kettal kennen. De nieuwe stoel Passage, van Ronan Bouroullec is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het zitmeubel is samengesteld uit een zachte en vloeiende aluminium structuur, die over een rugleuning uit één stuk geëxtrudeerd aluminium schuift. De stoel is door dit materiaal licht en sterk, maar ook recyclebaar. De zitting kan uit één stuk aluminium worden gemaakt, maar kan ook worden gemaakt van hout, stof, touw, banden of stro. De verscheidenheid aan zitafwerkingen geeft dit object een uniek aanpassingsvermogen.

 

Paviljoen V van Vincent Van Duysen is volgens Kettal gebaseerd op het idee om een dialoog te creëren tussen verschillende omgevingen: het interieur en het exterieur van de architectuur. De structuur bestaat uit aluminium portieken om de twee meter langs de lange zijde die een vrijdragende isolerende luifel ondersteunen en tegelijkertijd zorgen voor modulariteit van de constructie. De zijzuilen omlijsten en filteren het zicht op de tuin. De open ruimtes tussen de kolommen kunnen worden samengevoegd met verschillende bekledingen: glas, lamellen om het licht aan te passen, gordijnen, massieve panelen in steenlook, kasten, fornuis, open haard... zodat de ruimte past bij de klant. Paviljoen V is een milieuvriendelijk ontwerp, duurzame materialen met een lage CO2-uitstoot, zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie, een warmte-isolerende luifel en een structuur van 75% gerecycled aluminium die gemakkelijk kan worden gedemonteerd. Het bioklimatische plafond zorgt voor ventilatie boven het hoofd.

 

Phonebooth Kall moet, zo schrijft het bedrijf, de deur naar een vergaderruimte zijn, meer niet. Om deze reden is de glazen deur de hoofdrolspeler gemaakt en valt de belcel weg tegen de muur als je van voren kijkt. Een belangrijk punt is privacy. Om deze reden heeft Kettal we kleine zijwanden gemaakt, die niet alleen een belangrijke structurele functie vervullen, maar ook documenten, het scherm van elk apparaat of zelfs gezichtsuitdrukkingen privé houden tijdens een gesprek. Een doorschijnend gordijn moet nog meer bescherming bieden tegen nieuwsgierige blikken.Links

www.kettal.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, outdoor, tuin, buiten, tuinaccessoire, tuinmeubilair, tuinmeubel, tuindecoratie, terrasaccessoire, terrasmeubilair, terrasdecoratie, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, #PavilionH, #kettal

Gerelateerd nieuws
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
 
Speciale editie Swan stoel
lees verder
W. Schillig sluit herstructurering af
Goed nieuws voor W. Schillig, de insolventieprocedure die vorig jaar startte, wordt bijna afgerond. Dit geeft goede hoop voor de toekomst van de firma uit Opper-Franken.
lees verder
Gregory Kukolj cgo Whoppah
Whoppah, online marktplaats voor tweedehands design, heeft Gregory Kukolj per 1 juni benoemd tot chief growth officer (cgo). Als bestuurder gaat over de strategie, marketing, het aantrekken van groeikapitaal en fusies en overnames.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden