Potten bij Romo

Dinsdag 30 november 2021

De studio van Villa Nova - een label van stoffenleverancier en ETC-exposant Romo - is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verschillende kunstvormen in hun stoffen en wandbekleding te introduceren.
Potten bij Romo
Potten bij Romo Potten bij Romo Potten bij Romo Potten bij Romo

De zoektocht van Romo om voor het label Villa Nova verschillende kunstvormen in hun stoffen en wandbekleding te verwerken heeft geleid tot een samenwerking met pottenbakker en Nottinghamshire-kunstenaar Kyra Cane. De lancering hiervan wordt in januari verwacht.

Kyra Cane, is een pottenbakker met een indrukwekkende carrière en achtergrond in keramiek, die vooral bekend staat om haar porseleinen potten. Deze hebben rijke decoratieve oppervlakken, geïnspireerd door haar eigen tekeningen en schilderijen van landschappen. Tijdens het creatieproces tekent Kyra in het geglazuurde oppervlak van de pot met keramische materialen, waardoor abstracte tekens, subtiele texturen en gevoelige kleurlagen ontstaan.
 
Het opnieuw creëren van Kyra's kenmerkende stijl in een geheel nieuwe vorm was een spannende creatieve uitdaging voor de Villa Nova-studio. De eerste taak voor de ontwerpers was om de patronen en texturen van Kyra's ronde potten vast te leggen en deze op een plat oppervlak te reproduceren.

Om een ​​authentieke interpretatie van haar patronen te garanderen, maakte Kyra in de laatste fase van het maakproces haar ronde potten plat. Kyra creëerde nauwgezet nieuwe potten en sloeg ze in een elliptische vorm om een ​​platter oppervlak te krijgen.

Deze methode stelde de studio in staat om zowel de patronen als de texturen van het originele werk te experimenteren en te manipuleren waardoor het gelukt is om de unieke, vloeiende en energetische eigenschappen van het keramiek vast te leggen. Het eindproduct is een reeks textiel, wandbekleding, kussens en vloerkleden die de dynamiek en details van Kyra's originele werk behouden.

Romo heeft in Nederland een eigen showroom in Houten en is ook exposant in het ETC Design Center Europe in Culemborg. Het stoffenhuis wordt in België vertegenwoordigd door Intede.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.intede.be
www.romo.com
www.kyracane.co.uk

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, interieurbekleding, stof, meubelstof, gordijn, bekleding, decoratie, raambekleding, raamdecoratie, meubelbekleding, textiel, interieurtextiel, confectioneren, geconfectioneerd, confectie, presentatie, introductie, vaas, pot, pottenbakker, Kyra Cane, #romo, #intede, #villanova, #etcexpo, #etcdesigncenter, #kyracane

Gerelateerd nieuws
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden