Planten in de vloer

Woensdag 31 maart 2021

Planten hebben een positief effect op ons welzijn, dat weten we. Ze verminderen stress, verbeteren de concentratie en de luchtkwaliteit. Dat geldt ook voor binnenshuis. De firma Designfever uit Milaan ontwikkelde daarom een systeem om planten ín de vloer te zetten.
Planten in de vloer
Planten in de vloer Planten in de vloer

Elke plant heeft zijn eigen kenmerken: varens helpen bij het opnemen van formaldehyde, palmen verdampen veel water, klimop filtert zelfs ammoniak. Volgens de Designfever is groen mede daarom de toekomst van design. Vanuit deze gedacht ontstond Floora, een project waarin tuinieren, design en domotica samenkomen. In samenwerking met Nesite, een specialist in het creëren van verhoogde vloeren.

 

Het uitgangspunt is de verhoogde vloer, nieuw of al bestaand, waarin enkele panelen vervangen worden door Floora modules, samengesteld uit trays om gepersonaliseerde groenzones in te huisvesten en scheidings- of decoratieve elementen te creëren. De trays worden aangesloten op hydrocultuursystemen die eenvoudig plantonderhoud garanderen, mede dankzij een waterniveau-indicator en een gezondheidsmonitoringssysteem. De modules zijn onderling uitwisselbaar, gemakkelijk te installeren en verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Ook maatwerk is mogelijk.Links

www.nesite.com
www.design-fever.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, vloer, verhoogde vloer, panelen, planten, #floora #flooradesign, #nesite, #designfever

Gerelateerd nieuws
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Woonindustrie nieuws deel 2
De lente begint goed met de Voorjaarsvakdagen van De Woonindustrie op 12 en 13 april en van 18-20 april. Opnieuw stellen wij enkele nieuwkomers voor en delen nieuws van de exposanten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden