Online ontwikkelingen slapen

Dinsdag 02 juni 2020

In korte tijd verschenen van Markdata.nl twee onderzoeken over de online ontwikkelingen met betrekking tot de slaapbranche. Volgens het onderzoeksbureau behalen slaapspeciaalzaken 5,1% van de omzet online, en werd in april 81% meer online gezocht naar slaapproducten.
Online ontwikkelingen slapen

Markdata.nl (Van Es Marketing Servicespubliceert elk jaar een uitgebreid rapport over de slaapbranche, het Marketingrapport Slaapspeciaalzaken. Dit jaar gaven 175 van de 1.500 gecontacteerde slaapspeciaalzaken antwoord op de vragen van het bedrijf van Han van Es. Iets meer dan 10 procent van het totale aantal.

 

Eén van de conclusies uit rapport is dat een slaapspeciaalzaak gemiddeld 5,1 procent van de omzet online realiseert met een webshop. Van de respondenten heeft 43 procent naast zijn website ook een webshop. Zij realiseren gemiddeld 11,9 procent van de omzet met online verkopen. Doorgerekend naar alle slaapspeciaalzaken wordt dit 5,1 procent. Drie jaar geleden bleek uit een onderzoek onder woondetaillisten die bedden en/of bedtextiel verkochten dat het omzetaandeel van online verkopen 4,0 procent betrof. In drie jaar lijkt het online omzetaandeel van de woonzaken dus maar beperkt toegenomen.

 

In een tweede onderzoek keek Marktdata.nl naar Nederlandstalige zoekverkeer over slaapproducten in Google tijdens de afgelopen vier jaar in Nederland. Hieruit kwam naar voren dat er online in april 81% meer is gezocht naar slaapproducten. Het zoekvolume naar hemelbedden en twijfelaars nam procentueel gezien het sterkst toe. Op het gebied van merken en winkelformules zijn het met name merken op het gebied van bedtextiel (met Essenza en Walra als grootste stijgers) die in april een sterke groei in het zoekvolume doormaakten. Tempur is een opvallende daler.

 

Leidt dit alles ook tot meer aankopen? Volgens het CBS wel, via pure webshops werd in januari 52,4% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 75,7%, totaal kwam uit op 62,4%.Links

www.marktdata.nl
www.marktdata.nl/rapporten/Marketingrapport-Slaapspeciaalzaken-2020
www.marktdata.nl/nieuws/Coronacrisis-online-orientatie-slaapproducten-fors-toegenomen
www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, slapen, bed, boxspring, waterbed, matras, kussen, dekbed, slaapbranche, slaapsysteem, trend, onderzoek, rapport, online, webshop, #cbs, #marktdatanl, #vanesmarketingservice

Gerelateerd nieuws
 
Arli overgenomen
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Let's meet again op MBB!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden