QR code voor 80% retailers onacceptabel

Zaterdag 06 november 2021

Uit een representatieve peiling van Inretail blijkt dat 81% van de ondernemers met niet-essentiŽle winkels invoering van het corona toegangsbewijs met identiteitscheck onacceptabel vindt.
QR code voor 80% retailers onacceptabel

Als het Nederlandse kabinet op 12 november besluit dat extra maatregelen nodig zijn dan wil Inretail dat het kabinet teruggrijpt op eerder ingestelde maatregelen. Die werkten uitstekend en werden opgesteld in overleg met partijen die de handhaving moeten organiseren.

 

Van iedere drie ondernemers geven er twee aan dat een corona toegangsbewijs en identiteitscontrole bij de winkeldeur voor hen onuitvoerbaar is door personeelsgebrek. Het is niet te organiseren en bij driekwart van de ondernemers leeft grote vrees voor allerlei taferelen bij de winkeldeur. In de samenleving woedt een discussie over de mogelijke bredere inzet van het corona toegangsbewijs. Ondernemers willen niet dat medewerkers politieagent moeten spelen en in onveilige situaties terecht komen die bij winkels worden uitgevochten.  

 

Inretail zet in op maximale veiligheid voor winkels. Vorig jaar werden hiervoor al afspraken gemaakt in overleg met onder andere de gemeenten. Die zijn verantwoordelijk voor de handhaving van alle maatregelen. Het gaat om maatregelen die van veiligheid in winkels en winkelgebieden topprioriteit maken, waarbij ook met typen winkelgebieden rekening wordt gehouden.  

 

Vanaf 6 november gelden er wel andere maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes in winkels.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, branchevereniging, flitspeiling, marktonderzoek, coronamaatregelen, overheid, qrcode, #covid19, #inretail

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden