QR code voor 80% retailers onacceptabel

Zaterdag 06 november 2021

Uit een representatieve peiling van Inretail blijkt dat 81% van de ondernemers met niet-essentiële winkels invoering van het corona toegangsbewijs met identiteitscheck onacceptabel vindt.
QR code voor 80% retailers onacceptabel

Als het Nederlandse kabinet op 12 november besluit dat extra maatregelen nodig zijn dan wil Inretail dat het kabinet teruggrijpt op eerder ingestelde maatregelen. Die werkten uitstekend en werden opgesteld in overleg met partijen die de handhaving moeten organiseren.

 

Van iedere drie ondernemers geven er twee aan dat een corona toegangsbewijs en identiteitscontrole bij de winkeldeur voor hen onuitvoerbaar is door personeelsgebrek. Het is niet te organiseren en bij driekwart van de ondernemers leeft grote vrees voor allerlei taferelen bij de winkeldeur. In de samenleving woedt een discussie over de mogelijke bredere inzet van het corona toegangsbewijs. Ondernemers willen niet dat medewerkers politieagent moeten spelen en in onveilige situaties terecht komen die bij winkels worden uitgevochten.  

 

Inretail zet in op maximale veiligheid voor winkels. Vorig jaar werden hiervoor al afspraken gemaakt in overleg met onder andere de gemeenten. Die zijn verantwoordelijk voor de handhaving van alle maatregelen. Het gaat om maatregelen die van veiligheid in winkels en winkelgebieden topprioriteit maken, waarbij ook met typen winkelgebieden rekening wordt gehouden.  

 

Vanaf 6 november gelden er wel andere maatregelen, zoals het dragen van mondkapjes in winkels.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, branchevereniging, flitspeiling, marktonderzoek, coronamaatregelen, overheid, qrcode, #covid19, #inretail

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden