Nieuwe trends interieurwereld

Dinsdag 03 mei 2022

[Sponsored artikel] - Het is belangrijk om je prettig te voelen in huis. Interieur en inrichting is daar de basis van. De trends op dit gebied veranderen snel, hieronder daarom drie nieuwe trends op een rij.
Nieuwe trends interieurwereld

Thuis is en blijft een van de belangrijkste plekken voor iedereen. Zeker tegenwoordig, nu we meer dan ooit vanuit huis werken. Je huis is dus een plek geworden waar je niet alleen tot rust komt, maar waar je ook werkt en veel tijd doorbrengt. Of je volgt er lessen en doet er nieuwe kennis op. Het is dan ook super belangrijk dat jij je prettig voelt in je huis. Interieur en inrichting is daar de basis van. De trends op dit gebied veranderen snel:


Meer focus op duurzaamheid
De focus op duurzaamheid speelt natuurlijk al langer en is zichtbaar in vrijwel alle branches. In de interieurwereld is dat niet anders, en het wordt nog steeds belangrijker. Experts verwachten dat de komende seizoenen nog meer vraag zal ontstaan naar duurzame manieren van produceren en duurzame producten.
Je ziet dit in het interieur op een aantal manieren terug.

 

Allereerst zijn tijdloze meubels die niet zo gevoelig zijn voor trends heel populair, omdat deze jarenlang mee kunnen gaan. Verder worden oude meubels en accessoires vaak opnieuw gebruikt. Je kan een oude kast, met eventueel een likje verf, prima gebruiken in je nieuwe interieur. Veel meubels zijn om dezelfde reden ook gemaakt van gerecycled materiaal.

 

Verder heb je tegenwoordig speciale producten die een negatieve (en dus goede) impact hebben op de uitstoot van CO2. Een voorbeeld hiervan zijn tapijttegels. Sommige leveranciers zoals ook Interface hebben CO2 negatieve tapijttegels op de markt gebracht.


Invloeden van over de hele wereld
Een andere trend die momenteel op komt zetten is het terug laten komen van elementen van over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan een rieten stoel in combinatie met een Oosters tapijt. Prints, kleuren en materialen worden op nieuwe manieren gemengd in het interieur. Het contrast kan eigenlijk niet groot genoeg zijn. Opvallende kleuren zijn ook zeker niet bijzonder meer.


Een trend die hierbij aansluit is Japandi. Dit is een combinatie van de Scandinavische stijl, die natuurlijk heel populair was de afgelopen jaren, met de Japanse stijl. Beide stijlen hebben meerdere overeenkomsten, zoals natuurlijke kleuren, strakke lijnen, een minimalistische uitstraling en het gebruik van zachte stoffen. Je krijgt er direct een opgeruimd gevoel van. Japandi is een van de nieuwste trends in de interieurwereld.


Veiligheid en geborgenheid zijn belangrijk
Een andere trend is dat veiligheid en geborgenheid zeer belangrijk zijn. Dit komt terug in de vele lichte ruimtes in huis. lichtere kleuren, zoals wit of pastel, zijn dan ook super populair. Als het mogelijk is, is het ook een goede optie om veel licht naar binnen te laten komen. Dit kan door extra ramen toe te voegen, of door bijvoorbeeld transparante gordijnen te gebruiken. Hierbij hoort ook het gebruik van aaibare stoffen, zoals linnen of wol. Men zegt dat je ook wel moet kunnen knuffelen met je interieur.


[Sponsored artikel]Links

www.interface.com
www.sparo.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, dekvloer, tegel, tapijt, tapijttegel, leggen, stofferen, installeren, duurzaam, #interface, #sparo

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Nieuwe laminaatcollectie
Berryalloc uit Menen heeft onlangs een uitgebreide nieuwe collectie laminaatvloeren ge´ntroduceerd.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
 
Grotere editie FFD in 2024
lees verder
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden