Noviteiten Gelderland

Dinsdag 03 mei 2022

De Dutch Gelderland Group komt met diverse nieuwe modellen. Deze werden ge´ntroduceerd op het Destination Design event. De nieuwe meubelen Ún een nieuwe verlichtingslijn zijn ook te zien op Object Rotterdam, van 20ľ22 mei.
Noviteiten Gelderland
Noviteiten Gelderland Noviteiten Gelderland

In 2020 stapten Gelderland en Studio Truly Truly uit hun comfortzone en bedachten samen een revolutionaire bank. Deze was door materiaalgebruik en manier van produceren bovendien zeer duurzaam. Het eerste resultaat was de Prime bank, met een nieuw platform waarop in de toekomst ook andere modellen gebouwd konden worden. Die toekomst is nu, want Studio Truly Truly tekende voor Gelderland ook de Hebe op hetzelfde aluminium platform (foto 1). De innovatieve vering van kunststof latten in het frame is ook aangebracht in de losse rugkussens en geeft volgens Gelderland een geweldig comfort. De Hebe kan naar keuze worden uitgerust met verschillende armleuningen of een gekoppeld tafeltje.

 

Met de 10020 Unfold fauteuil (foto 2) zet Gelderland samen met Stefan Scholten een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van haar meubelproductie. In deze fauteuil wordt geen lijm gebruikt. Het model is in lagen opgebouwd vanuit een metalen frame met biologisch afbreekbare singels. Een afneembare hoes zorgt vervolgens voor het ranke uiterlijk en aangenaam comfort. Door deze opzet zijn alle componenten herbruikbaar of recyclebaar.

 

De 6950 (foto 3) is een lounge versie van de 6905 van Scholten&Baijings. Deze modulaire zitgroep is al vele jaren een succesvol model binnen de Gelderland collectie. De nieuwe lounge uitvoering is met een iets lagere en diepere zit volgens het bedrijf de ultieme familiebank. De chaise longue uit de serie is maar liefst 120 cm breed.

 

Tijdens Object Rotterdam toont RSGA Design, waaronder de labels Gelderland, Spectrum en Rietveld Originals vallen, een vierde loot aan de stam door het verlichtingsbedrijf Atelier Artiforte weer op de kaart te zetten. Tijdens het evenement worden de eerste klassiekers van Kho Liang Ie en Aldo van den Nieuwelaar gecombineerd met meubels van Rietveld, Spectrum en Gelderland.Links

www.gelderlandgroep.com
www.objectrotterdam.com
www.rietveldoriginals.com
www.rsgadesign.com
www.scholtenbaijings.com
www.spectrumdesign.nl
www.studiotrulytruly.com

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelretail, meubelsector, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, stoel, fauteuil, tafel, bank, #objectrotterdam, #rietveld, #spectrum, #gelderlandgroep, #gelderlandgroup, #dutchgelderlandgroup, #dgg, #scholtenbaijings, #rsgadesign

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden