Nieuw DC Jysk

Maandag 20 maart 2023

Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en BelgiŽ vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
Nieuw DC Jysk
Nieuw DC Jysk Nieuw DC Jysk

Jysk verwelkomde afgelopen november de eerste container in Lelystad. Sindsdien leegden medewerkers al honderden containers, die rechtstreeks vanuit de leveranciers in de naastgelegen Flevokust Haven arriveerden.

 

Inmiddels is het 60.000 vierkante meter tellende distributiecentrum bijna helemaal gevuld. Het gaat vooral om tuinartikelen voor het outdoorseizoen dat deze maand bij Jysk van start is gegaan. De eerste volle vrachtwagens vertrokken na de officiële opening richting de ruim 150 winkels in Nederland en België. 'De start van ons nieuwe distributiecentrum verloopt vlekkeloos. Dit is een grote stap in de verdere groei van Jysk in Nederland en België,' zegt country director Frank Christant.

 

Dankzij de opening van het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad verkleint Jysk de Co2-voetafdruk. Voorheen kwamen alle leveringen namelijk uit het distributiecentrum in het Deense Uldum. 'Doordat we nu dichter bij de klant zijn besparen we veel vrachtwagenkilometers,' zegt Stoyan Lolev, operations manager van Jysk in Lelystad. Daarnaast zijn de leveringen veel stabieler. 'We kunnen beter voorspellen wanneer we gaan leveren aan de winkels. Daardoor kunnen we ook klanten beter informeren wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten,' aldus Lolev.

 

Het distributiecentrum in Lelystad biedt momenteel werk aan ongeveer 65 mensen. De Deense retailer is nog op zoek naar meer logistiek medewerkers. Jysk huurt het gebouw van de Europese projectontwikkelaar MG Real Estate tot de bouw van het eigen distributiecentrum op het naastgelegen terrein is afgerond. Dit distributiecentrum wordt nog veel groter en efficiënter en biedt straks werk aan 250 tot 350 mensen.

Het bouwproces van het eigen distributiecentrum lag de afgelopen maanden stil vanwege de gestegen prijzen. Inmiddels loopt er een nieuwe aanbestedingsprocedure. Jysk wil de bouw zo snel mogelijk hervatten.Links

www.jysk.nl

Tags

nieuws, interieur, retailer, baanwinkel, stadswinkel, slaapcomfort, bedden, kussens, dekbedden, gordijnen, raamdecoratie, nonfoodretailer, groei, winkels, deens, distributiecentrum, logistiek, containers, tuinartikelen, zomer, #jysk, #larslarsengroup, #lelystad, #mgrealestate

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebů Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden