Natuurlijke chalet-interieurs

Maandag 20 maart 2023

[Sponsored artikel] - Chalets zijn populaire vakantieaccommodaties en werden vroeger vaak ingericht in een klassieke Oostenrijkse chaletstijl. Maar steeds vaker zijn de interieurs modern gecombineerd met natuurlijke materialen.
Natuurlijke chalet-interieurs

Chaletbouw vormt nog altijd de verbinding tussen binnen en buiten. Geruite gordijntjes en glanzend hout is allang niet meer de enige stijl wanneer het aankomt op chalet-interieurs. Steeds vaker zien we chalets verschijnen met een moderne combinatie van natuurlijke materialen zoals steen en hout met strakke architectuur en grote raampartijen. Is de chaletbouw voor jou een inspiratiebron en ben je op zoek naar manieren om natuurlijke materialen in je (chalet-)interieur te gebruiken?

Laat je inspireren door interieurs van luxe chalets
Het creëren van een binnenruimte met behulp van natuurlijke materialen, misschien zelfs door items die direct voor de deur te vinden zijn, geeft een gevoel dat doet denken aan thuis. Het brengt zowel warmte als comfort samen. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende elementen in luxe berghuizen, waar je je makkelijk door kunt laten inspireren voor wanneer je bijvoorbeeld overweegt om een tweedehands stacaravan te kopen zonder staanplaats en zo je eigen luxe vakantiegevoel kunt creëren.

Klassieke elementen:
- Hout
Houten vloeren, muren, plafonds en meubels zijn stuk voor stuk geweldige keuzes als het gaat om het creëren van een subtiel maar verbluffend effect in een chalet of stacaravan. Je kunt ook voor stoelen met houten frames kiezen of zelfs een paar gezaagde boomstammen ophangen naast andere wanddecoraties als je de ruimte hebt. Vergeet ook niet het ‘jacht-element’, wat terug kan komen door bijvoorbeeld (vintage of kunstmatige) dierenkoppen aan de muur te hangen.

- Steen en marmer
Of het nu wordt gebruikt als werkblad, voor de open haard of als accent stuk door het hele huis, steen voegt textuur toe terwijl het een algehele strakke esthetiek behoudt. Het is bijna kunst dat is ontworpen door de natuur zelf. Een wandbekleding gemaakt van grote marmeren stenen zal onmiddellijk een lege muur opvullen en elke keuken die elegantie geven die we graag zien tijdens indoor tours op tv-shows. Ook hebben stenen een rustgevend effect op de menselijke geest, ontspannen na een dag actief te zijn geweest is gegarandeerd!

- Schapenvellen en koeienhuiden
Schapenvellen en koeienhuiden doen het erg goed op de grond of op een lekkere stoel, waardoor je zeker als het wat minder weer is, meteen zin krijgt om lekker te ontspannen en op te warmen. Het enige wat je nog nodig hebt is een knisperend haardvuur, een warme choco en misschien een bordspelletje.

Kortom, je hoeft niet per se in de bergen te zijn om je in de sfeer van een luxe chalet te wanen. Met de juiste materialen, heb je voordat je het weet een luxe en ontspannen interieur gecreëerd met natuurlijke materialen.


[Sponsored artikel]Links

www.stekelbos.nl

Tags

inrichting, interieur, chalet, chaletbouw, vakantie, caravan. stacaravan, natuurlijk, hout, steen, marmer, natuursteen, schapenvellen, koeienhuiden, huiden, vellen, #caravan, #chalet, #stekelbos

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder
Urban slaapkamers
[Sponsored artikel] - Vertoef je momenteel in een kleine, maar fijne stek in de stad? Dan is de ruimte om het gezellig te maken bij je thuis wellicht beperkt. Zo creŽer je een urban slaapkamer op weinig vierkante meters.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden