Terugkoop Exterioo en Juntoo

Dinsdag 21 maart 2023

Jan Ollevier koopt alle aandelen van Exterioo en Juntoo, ketens die hij heeft opgericht, terug van investeerdersgroep Vendis Capital. Die had sinds 2016 een minderheidsbelang, maar stapt er nu uit voor 'een volgende groeifase'.
Terugkoop Exterioo en Juntoo
Terugkoop Exterioo en Juntoo Terugkoop Exterioo en Juntoo

Jan Ollevier is weer voor 100% eigenaar van Exterioo en Juntoo, nu hij minderheidsaandeelhouder Vendis Capital en een privé-investeerder uitkoopt uit Beliving, de moederholding van de ketens. De Knokse ondernemer wil het bedrijf nu, samen met Dominique Motte als ceo, helemaal zelfstandig leiden. Het doel: Juntoo en Exterioo in binnen- en buitenland laten groeien, zo meldt Retaildetail.

 

In 2016 speelde Vendis - tot 2021 ook eigenaar van Fatboy - een belangrijke rol in de transformatie van het bedrijf, dat toen nog bekend stond als Overstock. In 2021 is het merk hervormd en gesplitst in Exterioo (voor tuinmeubelen) en Juntoo (voor binnenmeubelen). De focus ligt nu meer op design en een verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel. Ook kwam er een nieuw onlineplatform en een magazijn van 80.000 m² in de haven van Gent.

 

Exterioo is uitgegroeid tot een keten met 33 winkels van 2.000 m², waarvan 26 in België en 7 in Nederland. Bij Juntoo staat de teller op 18 Belgische winkels. De keten verhuisde veel showrooms naar panden van 1.500 m² en opende ook een aantal nieuwe winkels, zoals vorige week nog in Asse.

 

'De covidpandemie zorgde voor een exponentiële groei, waardoor de supply chain het op diverse vlakken niet altijd kon bijbenen. Als retailorganisatie zijn we nu echter klaar voor verdere groei van onze merken,' zegt Motte. De ceo denkt dat Ollevier het bedrijf nu naar een nieuwe mijlpaal kan loodsen. Vendis Capital blijft wel nog aandeelhouder van badkamerketen X2O, ook een formule van Jan Ollevier.Links

www.exterioo.nl
www.juntoo.be/nl
www.x2o.nl

Tags

nieuws, interieur, aankoop, ketens, meubelen, tuinmeubelen, investering, investeringsmaatschappij, directie, aandelen, showrooms, nederland, belgie, retail, retailorganisatie, badkamers, keten, website, ondernemer, CEO, directeur, #juntoo, #exterioo, #x2o, #vendiscapital, #ollevier

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden