Meubelbeurs Brussel 2023-trends

Dinsdag 24 oktober 2023

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Daarvoor kan de bezoeker bij de exposanten van Meubelbeurs Brussel terecht. Van 5-8 november presenteert het gastvrije evenement door middel van trendbeelden echter ook een blik op de toekomst.
Meubelbeurs Brussel 2023-trends

De rode draad is ‘groen’. Logisch, want het thema van Meubelbeurs Brussel is: Furniture is Furnature! In de Urban Jungle wandelt de bezoeker van trend naar trend naar trend. Net als in de natuur, wisselen de meubelseizoenen. Volgens de Meubelbeurs worden deze seizoenen langer. De kortstondige meubelmode is passé en geëvolueerd naar een stijltrend. Op de beurs zijn drie van deze trends te zien, die elk op hun eigen manier verwijzen naar de natuur.

 

Excess Chique heeft een tijdloos klassieke basis, van ruige natuur en rustieke idylle. Het plattelandsleven, maar dan weloverdadig ingericht met pronkstukken. De klassieke kleuren refereren aan de aardse geneugten uit de natuur: het wijnrood in je glas, het nachtblauw van de hemel en het emerald-groen van de edelsteen. De materialen zijn de luxe pareltjes uit natuur: donker mahonie en walnoot. De stoffen gaan juist tegengestelde richtingen uit: een stoere visgraat versus een luxere velours.

 

De vormentaal van Peacefully Curved is ronduit organisch. Dit stijlthema verwijst naar de natuur als archetypische moeder. Dat roept associaties op met soft, warm, knus, geborgen en veilig. Je levens- en woonstijl draaien om cocooning (indoor en outdoor) en wabi sabi. Niets in de natuur is symmetrisch of perfect. Hetzelfde geldt voor je interieur. Vandaar het lichte kleurpalet: warming chalk, neutrals, mellow peach, mint en lavender.

 

In de natuur zijn extremen en paradoxen volstrekt normaal. Contrasten harmoniëren met elkaar. Color Infusion gaat in de eerste plaats over de overweldigende kleurenpracht uit de natuur. De wereld van felgekleurde bloemen, kakelbonte vogels en vers fruit. In het interieur nodigen funky kleuren uit om mee te spelen, te experimenteren. Matching kleuren als lime en pink voeren de boventoon.

 

De trendbeelden zijn te vinden in de passages tussen de hallen 3 tot met 6. Klik hier voor entreetickets.Links

www.meubelbeurs.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #meubelbeursbrussel, #mbb, #be, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursb

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
 
Nieuwe Accessoire Boetiek
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden