Puhlmann in problemen, Hülsta eruit

Dinsdag 24 oktober 2023

Opnieuw is er droevig nieuws uit de Duitse meubelindustrie: Puhlmann Polstermöbel heeft een insolventieprocedure moeten aanvragen. Bij Hülsta is er wel goed nieuws!
Puhlmann in problemen, Hülsta eruit

Magnus Puhlmann heeft voor Puhlmann Polstermöbel (foto) een insolventieprocedure moeten aanvragen bij de arrondissementsrechtbank in Bielefeld, zo meldt Möbelkultur. De onderneming uit Enger had in 2022 nog een omzet van circa € 3,5 miljoen. Volgens directeur Puhlmann waren er niet voldoende reserves om de teruggelopen consumentenvraag langer op te vangen, ondanks de focus van Puhlmann op het hoge segment.

Deze week wordt in overleg met curator Mike Westkamp bekeken wat de mogelijkheden zijn. Puhlmann hoopt op potentiële kopers voor de zitmeubelfabrikant die al 152 jaar bestaat om deze te kunnen voorzetten.

Bij Hülsta lijkt het einde van de moeilijke tijd bijna achter de rug te zijn. Het faillissement van Hülsta in eigen beheer is een regulier faillissement geworden. Zoals al eerder gemeld is het volgens directeur Thomas Knecht en zijn team is het gelukt om Hülsta succesvol te herstructureren. Een onderdeel daarvan was de integratie van de Ottenstein productiefaciliteit in Stadtlohn. De inkrimping van in totaal 340.000 vierkante meter productieruimte naar 270.000 vierkante meter was complex maar onvermijdelijk en biedt nu aanzienlijke efficiencyvoordelen. Ook het productaanbod gestroomlijnd en de teams verder ontwikkeld.

Volgens Knecht die in 2019 in dienst kwam, is er hard gewerkt aan de reorganisatie van Hülsta en volgden in 2020 al zwarte cijfers. Daarna volgde een moeilijke situatie die volgens hem niet was te voorzien en zorgde opnieuw voor een achterstand. Maar de afgelopen tijd is verstandig gebruikt voor een strategische herpositionering.

Vanwege de aanhoudend extreem moeilijke marktomstandigheden was het wel noodzakelijk dat de hoofdfinancier zijn betrokkenheid voortzette en de nodige middelen beschikbaar stelde om de activiteiten van de hele groep in de toekomst verder te ontwikkelen. Dat is dan ook de reden dat Knecht zelf vertrekt bij het bedrijf.

De procedure van de afhandeling van het faillissement in eigen beheer van Hülsta, die tot nu toe door Knecht werd geleid, is omgezet in een reguliere procedure, die zal worden geleid door de vorige bewindvoerder Christoph Morgen. De procedure zal nu op korte termijn worden afgerond op basis van het juridisch bindende insolventieplan. De wijziging zal naar verwachting geen effect hebben op de handel.Links

www.huelsta.de
www.puhlmann.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #hulsta, #huelsta, #puhlmann

Gerelateerd nieuws
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden