Marcel Wanders' Basta failliet

Woensdag 03 juli 2024

Het is alweer basta voor het jonge merk Basta van onder meer de Nederlandse ontwerper en Moooi medeoprichter Marcel Wanders. Het bedrijf is na een goed jaar ter ziele gegaan.
Marcel Wanders' Basta failliet

Vorig jaar werd aangekondigd dat Basta streefde naar het leveren van een bank voor een eerlijke prijs, geen wegwerpartikel, eigentijds maar geen modegril, duurzaam gemaakt en volledig geschikt voor de moderne manier van leven.

Marcel Wanders, en de Finnen Joel Roos en Stefan Mahlberg, het duo achter de labels One Nordic & Hem, waren de oprichters van dit initiatief onder leiding van manager en mede-Moooi oprichter Casper Vissers. Afgelopen oktober vertelde Wanders nog enthousiast over Basta tijdens de VT Wonen & Design Beurs.

Het merk verkocht en leverde lokaal geproduceerde meubelen rechtstreeks en had showrooms in Finland, Zweden, België en Nederland. De vestigingen in Finland en België waren echter zelfstandig en zitten niet in de boedel.

Gisteren is over Basta Hq, opgericht in november 2022, helaas het faillissement uitgesproken, na beëindiging van de surseance eergisteren. De website meldt dat aanbetalingen hoogstwaarschijnlijk in het faillissement vallen en klanten dit dus niet terugkrijgen.

De curator is Joris Opstroom, werkzaam bij Florent in Amsterdam, T +31 (0)20-3035900, E: faillisementen@florent.nlLinks

www.basta.co
www.moooi.com
www.vtwonenendesignbeurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, kast, tafel, salontafel, meubelmaker, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, 88219453, #basta, #marcelwanders, #moooi, #failliet

Gerelateerd nieuws
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Zuiver Design Scholarship 2024
Elk jaar biedt Zuiver we een veelbelovende jonge ontwerper de kans om een product voor onze Zuiver collectie te ontwerpen en te realiseren. Pim Smit is de winnaar van dit jaar.
lees verder
Badkamer veiliger maken
[Sponsored artikel] - Een veilige badkamer is heel belangrijk. Met een paar slimme aanpassingen kun je langer van je badkamer genieten zonder zorgen. In dit artikel bespreken we vijf manieren om je badkamer veiliger te maken.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden