Ook AG Tex failliet

Woensdag 03 juli 2024

Vorige week is ook over textielfabrikant A.G. Tex uit Mariakerke het faillissement uitgesproken door de ondernemingsrechtbank Gent.
Ook AG Tex failliet

De afdeling Gent van de ondernemingsrechtbank Gent heeft de fabrikant A.G. Tex failliet verklaard. De jacquard weverij is gevestigd aan de Industrieweg 176, B-930 Mariakerke (Gent). De website van het bedrijf, overigens voor het laatst geüpdatet in 2005, is op het moment van schrijven nog wel actief.

A.G. Tex was eind 1997 opgericht door Antoon Huysentruyt en Allain Verschuere in Zulte Waregem. Het bedrijf produceerde aanvankelijk gordijnstoffen vooral voor de Nederlandse markt. In 1999 nam het voor het eerst deel aan de Heimtextil beurs in Frankfurt. Vervolgens werd het assortiment uitgebreid met meubelstoffen en trok het bedrijf, ook dankzij Heimtextil en Scoperta klanten uit de hele wereld.

In 2002 ging Huysentruyt met pensioen en verhuisde A.G. Tex. De eerste deelname aan de beurs Decosit (van 2009-2017 onder de naam Mood gehouden) in Brussels volgde in 2003. Kort daarna kocht het de gehele chenille collectie van DHE Fabrics, waarmee het naar eigen zeggen de omzet wist te verdubbelen.

Begin vorig jaar werd AG Tex, met een geschatte omzet van bijna € 7 miljoen, overgenomen door Calcutta van Christof Vermeersch, inclusief de twaalf personeelsleden. De productie werd verplaatst naar het complex van de Calcutta Home Fashion Group in Mariakerke. Laatstgenoemde bedrijf ging zeer recent failliet wat de meest aannemelijke reden is dat AG Tex nu hetzelfde lot ondergaat.

Curators zijn logischerwijs dezelfde als die bij Calcutta betrokken zijn: Pieter Huyghe, pieterhuyghe@kantoortorrekens.be en Sofie De Nijs, sofie@advocaatdenijs.be.Links

www.agtexfabrics.com

Tags

Nieuws, interieur, textiel, interieurtextiel, wever, weverij, jacquard, stof, gordijnstof, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, raamdecoratie, decoratie, raambekleding, garen, spinnen, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, opschorting, surseance, 460657453, #failliet, #agtexfabrics, #calcutta

Gerelateerd nieuws
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Groei Kijk op Gordijnen
De franchiseformule Kijk op Gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
Inspiratie met kleurexpertise
Paint & Paper Library, het Britse merk voor verf en behang, inspireert wereldwijd interieurdesigners, architecten en veeleisende huiseigenaren met ongeŽvenaarde kleurexpertise en innovatieve ontwerpideeŽn.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŽ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden