Orgatec circulaire biomaterialen

Woensdag 03 juli 2024

Van 22 tot 25 oktober 2024 bundelt Orgatec de krachten met Haute Innovation om de Circular Biomaterials Focus Area te presenteren in hal 4.2 van het beursterrein Koelnmesse.
Orgatec circulaire biomaterialen

Deze Circular Biomaterials Focus Area als speciale evenementenruimte moet uitgebreide inzichten bieden in de toekomst van circulaire materiaaltechnologieën uit de biologische cyclus. Wie de toekomst van de manier van werken wil heroverwegen, moet ook opnieuw nadenken over duurzaamheid. Als toonaangevende internationale vakbeurs gewijd aan nieuwe visies op werk, heeft Orgatec de verantwoordelijkheid genomen om dit onderwerp aan te pakken. Dit doet de beurs door het duurzame beheer van hulpbronnen te onderstrepen met dit aandachtsgebied, naast andere hoogtepunten van het programma.

 

In de Circular Biomaterials Focus Area worden materialen getoond die zijn geproduceerd uit hergroeiende bronnen en aan het einde van hun levensduur kunnen worden teruggebracht in de biologische cyclus. Dit maakt biocirculaire materialen milieuvriendelijke alternatieven voor synthetische producten met een aanzienlijk hogere ecologische voetafdruk.

Voorbeelden van deze nieuwe klasse biomaterialen zijn biocirculair textiel gemaakt van bananenvezels, meubelschuim op basis van zeegras en bekledingsvullingen gemaakt van lisdoddevezels. Ze zijn van nature biologisch afbreekbaar en hebben technische en commerciële eigenschappen die kunnen wedijveren met conventionele alternatieven.

 

Deze nieuwe materialen bieden aanzienlijke voordelen: ze verhogen de materiaalefficiëntie en verhogen het welzijn van hun gebruikers in binnenruimtes. Het belangrijkste is dat ze het aandeel van hele kantoor- en projectmeubilair dat kan worden teruggegeven aan de natuur vergroten, waardoor kringlopen tot stand worden gebracht. Het nettoresultaat is een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van kooldioxide, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor 100% klimaatneutrale productieprocessen - wat een essentiële overweging zal zijn voor bedrijven.

 

In de Circular Biomaterials Focus Area zijn tot nu toe in totaal 30 exposities van ontwikkelaars, onderzoeksinstituten, fabrikanten en ontwerpers uit veertien verschillende landen te vinden. Ze zullen verschijnen in een showcase die duidelijk is georganiseerd in vier hoofdthema's: organische afvalstromen, groeimaterialen, biocirculaire materialen en slimme natuur en biofabricage.

 

Circular Biomaterials is een van de aandachtsgebieden van Orgatec 2024, de andere zijn The Circular House, Inspired Augmented Office, Office Xperience: NextGen WorkplacesIndoor&Outdoor Hospitality en #Impulse Contract. Orgatec wordt van 22-25 oktober 2024 gehouden in de Koelnmesse in Keulen.Links

www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.de
www.koelnmesse.nl
www.orgatec.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, meubel, bank, tafel verlichting, licht, design, stoel, fauteuil, bank, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, hotel, kantoor, kantoorfaciliteit, home office, homeoffice, werkplek, werkomgeving,hospitality, bureau, stoel, werk, akoestiek, akoestisch, show, event, evenement, beurs, #circularbiomaterials, #thecircularhouse, #inspiredaugmentedoffice, #officexperience, #nextgenworkplaces, #indooroutdoorhospitality, #impulsecontract, #orgatec, #architectureworld, #koelnmesse, #orgatec2024

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŰle problemen is gekomen.
lees verder
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden