Eenvoud en natuur

Donderdag 04 juli 2024

De inspiratie voor ‘slow wood’ komt voort uit ideeën over eenvoud en natuur. Elk stuk is gemaakt met liefde voor het materiaal en dankbaarheid voor de aarde.
Eenvoud en natuur
Eenvoud en natuur

De ontwerpen zijn sierlijk eenvoudig met een sobere elegantie. Christien Starkenburg is interieurontwerpster en oprichter van Slowwood. Ze gelooft in een langzaam leven. 'Langzaam' staat voor een aandachtig en puur proces dat in lijn is met haar ontwerpmethode. 

Aandachtig, analoog en open zijn belangrijke aspecten die de basis vormen voor elk Slowwood design. Vanuit dit gedachtengoed zijn er twee nieuwe ontwerpen ontstaan: bistrotafel Grut 11 en salontafel Lyts 5.

 

Naast royale eetkamertafels wordt de vraag naar kleinere compacte tafels steeds groter. Een extra zitplek in de woonkamer of in een vakantiewoning is zo gecreëerd met deze vriendelijke bistrotafel Grut 11 (Grut betekend 'groot' in het Fries en is de elfde in een serie grote eetkamertafels, al is de 11 wel de kleinste in deze serie). Zacht in belijning en toch een tikkeltje eigenwijs door de stand van de pootjes in verschillende breedtes. De vlammen van het hout komen zo extra mooi tot hun recht. Zoals het afgebeelde blonde essenhout, maar uitgevoerd in walnoot afgewerkt met bruine olie is ook mooi.

 

Vanuit het gedachtengoed van Grut 11 is tijdens het ontwerpproces ook een salontafel ontstaan: Lyts 5. Ook hier de speelse variabele pootopstelling. De tafel kan uitgevoerd worden in de houtsoorten essen, eiken of walnoot met een naturel afwerking of volledig afgewerkt in een fraaie natuurkleur uit het kleurenpalet van Slowwood. Zoals hier afgebeeld in de warm-rode kleur oxide. Het blad puur hout en de pootjes elk in een andere kleur behoort ook tot de mogelijkheden.


Slowwood is per 1 januari 2024 overgenomen door Pilat&Pilat Produkties met als doel het merk verder uit te bouwen met haar jarenlange kennis en ervaring in de meubelbranche. In België wordt het merk vertegenwoordigd door Zu.Links

www.slowwood.nl
www.pilat.nl

Tags

nieuws, interieur, meubelen, eenvoud, natuur, design, ontwerper, gedachtengoed, overname, salontafel, bistrotafel, tafels, stoelen, hout, essenhout, walnoot, olie, oxide, natuurkleur, kleurenpalet, #slowwood, #pilatenpilat

Gerelateerd nieuws
Fauteuil geďnspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is geďnspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Zuiver Design Scholarship 2024
Elk jaar biedt Zuiver we een veelbelovende jonge ontwerper de kans om een product voor onze Zuiver collectie te ontwerpen en te realiseren. Pim Smit is de winnaar van dit jaar.
lees verder
Badkamer veiliger maken
[Sponsored artikel] - Een veilige badkamer is heel belangrijk. Met een paar slimme aanpassingen kun je langer van je badkamer genieten zonder zorgen. In dit artikel bespreken we vijf manieren om je badkamer veiliger te maken.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden