Kennismaken met Das Haus ontwerpers

Maandag 12 oktober 2020

Luca Nichetto, Sebastian Herkner en Studio Truly Truly ontwerpen de jubileumeditie van Das Haus - met innovatieve interieuroplossingen voor modern wonen in appartementen en co-living ruimtes.
Kennismaken met Das Haus ontwerpers
Kennismaken met Das Haus ontwerpers Kennismaken met Das Haus ontwerpers

In januari zal IMM (van 18-24 janauri) de eerste interieurbeurs zijn die het 'nieuwe normaal' betreedt. Organisator Koelnmesse is er van overtuigd dat een 'coronaproof' event mogelijk is. Eén vaste waarde op het programma is Das Hau, dat 10 jaar bestaat. Daarom heeft het designevenement een update gekregen. In de toekomst zal het breder worden opgezet om een ​​sterkere focus mogelijk te maken op onderwerpen die de huidige ontwikkelingen weerspiegelen. Das Apartment Haus laat zich in 2021 sterk inspireren door een nieuwe manier van leven, waarin wonen en werken worden gecombineerd, of andersom.

 

IMM heeft voor het jubileum drie ontwerpers en ontwerpteams uitgenodigd.

- Sebastian Herkner is een van Duitslands meest internationaal succesvolle ontwerpers. Hij ontwierp Das Haus al eens in 2016 (foto 1). In zijn studio in Offenbach maakt Herkner ontwerpen voor klanten als Dedon, Gloster, Ames, Pulpo en Schramm.

 

- Kate Booy uit Australië, vormt samen met haar man Joel Booy Studio Truly Truly. Het man-en-vrouw-team, opgeleid tot grafisch en productontwerpers en nu gevestigd in Rotterdam, hanteert een holistische benadering die ook een artistieke impuls bevat. In 2019 (foto 2) waren ze ook al verantwoordelijk voor Das Haus. De merken waarvoor ze ontwerpen zijn onder meer Leolux, Tacchini, Dexter Lighting en Rakumba.

 

- De derde creatieve kracht is Luca Nichetto, die vanuit twee locaties werkt - Venetië en Stockholm - voor merken als Rolf Benz, Sancal, Kristalia, & tradition, La Manufacture, Bernhardt Design, Foscarin of Wittmann. Ook hij ontwierp eerder voor Das Haus, namelijk in 2013 (foto 3).

 

De leiding is in handen van creatief directeur Dick Spierenburg. Hij cureert het ontwerpproject al 10 jaar en is benieuwd om te zien in hoeverre Das Haus laat zien hoe de ontwerpers zich in de afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Das Apartment Haus in hal 11.2 zal in totaal vier appartementen omvatten plus verschillende gemeenschappelijke ruimtes: verschillende oplossingen voor privéwoningen met badkamer/keuken en voorbeelden van semi-openbare, beheerde ruimtes voor werken, vergaderen of loungen.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, #imm, #imm21, #imm2021, #immcologne, #dashaus, #betterstartnow

Gerelateerd nieuws
IMM wordt hybride beurs
In september was organisator Koelnmesse nog optimistisch, vakbeurs IMM zou gewoon door gaan in januari 2021. Nu het Corona virus overal weer opleeft krijgt de beurs echter wel een andere vorm. Een hybride beurs, waarbij tentoonstelling en digitaal platform elkaar aanvullen.
lees verder
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Dieptepunt bezoek binnensteden
Dramatische ontwikkelingen naar aanleiding van het angstbeleid van de overheid: volgens Inretail zijn er in de herfstvakantie bijna 50% minder bezoekers geweest in de Nederlandse binnensteden ten opzichte van vorig jaar.
lees verder
Antwerp Design Days Victors en Creadis
De Belgische agentuurbedrijven Creadis en Victors organiseren van 9-20 november de Antwerp Design Days. Pers, professionele klanten en relaties kunnen dan exclusief én coronaproof de nieuwste producten van hun merken ontdekken.
lees verder
Trendlezing BNS Crisp in ETC
Op 9 november is BNS Crisp te gast in het ETC Design Center Europe. Hier organiseert de vereniging voor stylisten een lezing over de nieuwe Heimtextil trends. Nothing New, Everything New.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden