Hybride fotografie Pode

Maandag 15 mei 2023

Het Pode magazine 2023 is, volgens het merk, in vele opzichten baanbrekend. Productfotoís zijn (vrijwel) helemaal uit het boek verbannen, waardoor de nieuwe collectie optimaal tot zijn recht komt.
Hybride fotografie Pode
Hybride fotografie Pode Hybride fotografie Pode

De grafische vormgeving van het magazine is in handen van ontwerpersduo Raw Color. Post Neon verzorgt online-animaties voor het designmerk. Maar het meest in het oog springende, is misschien wel het gebruik van gemanipuleerde beelden. Artdirectors Claire en Roderick Vos daagden fotograaf Arjan Benning (Benning-Gladkova) uit om echte fotografie te combineren met computer-animaties. Het zorgt beelden die surrealistisch zijn, maar gelijktijdig geloofwaardig.

 

Als artdirectors bouwen Roderick en Claire Vos sinds 2016 aan het merk Pode. Met nieuwe internationale designers werkten ze aan een coherente collectie, met fotograaf Arjan Benning als visuele rots in de branding. ‘Wat we in beeld wilden brengen, was met reguliere fotografie niet meer haalbaar. We wilden de lat hoger leggen. Daarom hebben we Arjan uitgedaagd om CGI -computer generated imagery – te combineren met traditionele fototechnieken. Het resultaat is een hybride vorm, waarbij in de beelden het onmogelijke mogelijk wordt.’

 

De Pode-beeldtaal blijft niet beperkt tot de fotografie en grafische vormgeving. Een andere kruis-bestuiving zorgt ervoor dat ook online een herkenbaar beeld ontstaat. De ‘jonge honden‘ van het Amsterdamse multimediabedrijf Post Neon creëerden alweer voor de derde keer een animatie voor de website en de social kanalen van Pode. De kijker volgt een chromen bal door een surrealistisch universum tot in knusse interieurs, waar de actuele designs worden belicht van jonge ontwerpers als Meike Harde, Yonoh, Federica Biasi en Raw Color. Het geluid van de animatie werd verzorgd door sound-designer Pim Boreel.

 

Het Pode magazine 2023 is gratis te bestellen via www.pode.eu. De collectie van Pode is te zien via de website, bij de dealer en in het nieuwe Leolux Experience Center aan De Corridor 9A in Breukelen.Links

www.roderickvos.com
www.leolux.com
www.pode.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, design, vloer, tapijt, karpet, polyamide, wol, #moooi, #studioroderickvos, #clairevos, #leolux, #lfg, #leoluxfurnituregroup, #Pode, #studioroderickvos,

Gerelateerd nieuws
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden