Kennisevent meubelbranche

Maandag 15 mei 2023

Het Hout- en meubileringscollege (HMC) geeft onderwijs aan studenten die in grote mate gaan bijdragen aan een meubelbranche in transitie. Om kennis hierover te delen organiseert men een event op 6 juni aanstaande.
Kennisevent meubelbranche

De meubelbranche krijgt in de aankomende jaren te maken met tekorten aan goed opgeleide werknemers, grondstoffen, materialen en energie. Makkelijke oplossingen kunnen niet meer! Wendbaarheid, flexibiliteit, kansen zien en grijpen zijn van belang. Hoe je dat doet staat centraal op het HMC kennisevent Meubelbranche in transitie: opleiden – faciliteren – innoveren.

 

Tijdens dit event gaan sprekers van verschillende organisaties* actuele kennis over circulariteit en innovatie op inspirerende wijze overdragen. Welke bijdrage leveren zij nu al aan de transitie van de meubelbranche? Concrete uitdagingen en kansen worden met het publiek gedeeld en besproken.


Je kunt dit kennisevent live in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam bijwonen of online volgen op dinsdagmiddag 6 juni van 14.00-17.00 uur.


Verschillende Nederlandse bedrijven die zich actief bezighouden met de circulaire economie en duurzaamheid doen mee:
Hout- en meubileringscollege
: heeft de (Sustainable Development Goals) SDG-charter ondertekend, verwerkt circulair ontwerpen en werken met restmaterialen in het curriculum van de opleidingen.
Inretail: een vereniging met als missie om ondernemen makkelijker te maken voor iedereen. Met een groot aantal leden die meubels, wooninrichtingen en accessoires verkopen zijn ze een onmisbare schakel in de transitie naar circulariteit in de branche.
The Subsitute: een community van duurzame merken, makers en professionals met als doel om de duurzaamheidstransitie in de interieur- en verbouwsector te versnellen.
HMC innovatielabpresenteert ideeën over de HMC-leeromgeving van de toekomst vanuit de mbo-agenda van de gemeente Amsterdam.
Hogeschool van Amsterdam: geeft een tussenevaluatie van het Robotlab en een preview van een onderzoek naar duurzaamheid in de interieurbranche.
Allview: acht Europese landen leveren een bijdrage aan voldoende en goedgeschoold personeel voor de hout- en meubelindustrie. Op het Allview platform zijn cursussen en trainingen te vinden op het gebied van: circulaire economie, industrie 4.0 en AAL (Active Assisted Living).
CBM: brancheorganisatie die haar leden informeert over duurzaamheid, circulariteit en Nederlandse en Europese wet- en regelgeving op dit gebied. Ze zoeken naar oplossingen voor afval en het herwinnen van grondstoffen.

 

Aanmelden voor dit event kan hier.Links

www.hmcollege.nl
www.hmcollege.nl/kennisevent-meubelbranche
www.pakhuisdezwijger.nl
www.inretail.nl
www.cbm.nl
www.allview.nl
www.hva.nl
www.thesubstitute.nl

Tags

nieuws, interieur, meubel, meubelproductie, meubelopleiding, opleidingen, duurzaam, platform, kennis, kennisevent, bijeenkomst, circulair, ontwerpen, student, duuzaamheid, opleiden, faciliteren, innoveren, #hmcollege, #hmc, #inretail, #cbm, #subsitute, #allview, #hogeschoolvanamsterdam

Gerelateerd nieuws
Interieur zorgt voor stress
Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
lees verder
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden