Home Couture Co van der Horst

Woensdag 23 oktober 2019

Op het jaarlijkse Home Couture Event van Co van der Horst worden traditiegetrouw actuele trends op het gebied van interieurtextiel gepresenteerd. Tijdens deze Female Edition stonden Mae Engelgeer, Cristina Celestino voor Cc-tapis en Stefania Miraglia van Rubelli in de spotlight.
Home Couture Co van der Horst
Home Couture Co van der Horst Home Couture Co van der Horst

Sinds 1905 is textiel de core business van het familiebedrijf Co van der Horst. Het Home Couture Event is voor Van der Horst de ultieme gelegenheid om de passie voor textiel te delen. Mae Engelgeer richtte in 2013 Studio Mae Engelgeer op en weet volgens Van der Horst met haar scheppingsvermogen en brede kennis van textiel prachtige ontwerpen te creëren, waaronder ook award-winning designs. Samen met het toonaangevende Japanse textielhuis Hosoo werkt zij aan Lavish (foto 1), een nieuwe collectie geweven textielpanelen waarmee zij knipoogt naar de tatami, een traditionele Japanse vloermat.

 

De Italiaanse Cristina Celestino werd al een paar jaar gevolgd door Co van der Horst. Celestino zette afgelopen jaar een van de meest spraakmakende presentaties neer tijdens de meubelbeurs in Milaan. Zij toverde toen een volledig appartement om tot een designstatement. Voor Co van der Horst meer dan genoeg reden om haar te vragen voor het Home Couture event. Hier presenteerde zij haar nieuwe ontwerp Envolée (foto 2) voor het prestigieuze Italiaanse label Cc-tapis. Hiervoor liet zij zich inspireren door een aantal schoonheden van de vleugels van een vlinder, zoals iriserende kleuren en hypnotiserende patronen.

 

Rubelli, het wereldberoemde stoffenhuis uit Venetië, combineert klassieke weeftechnieken met innovatie en research. Kenmerkend is hun samenwerkingen met topontwerpers als Gio Ponti en hun bijdrage aan cultureel en artistiek erfgoed binnen en buiten Italië. Bij Co van der Horst realiseerde Rubelli hun eerste shop-in-shop concept (foto 3). Hierin is de volledige collectie van Rubelli te zien inclusief de  stoffen van het wereldberoemde modehuis Armani.

 

Cc-Tapis wordt in België vertegenwoordigd door Verilin en in Nederland door Arosa Design. Rubelli door Intede respectievelijk Loggere Wilpower.Links

www.arosa-design.nl
www.cc-tapis.com
www.covanderhorst.nl
www.intede.be
www.loggerewilpower.com
www.mae-engelgeer.nl
www.rubelli.com
www.verilin.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, meubel, bank, bankstel, zitmeubel, minotti, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubilair, woonkamer, interieurtextiel, textiel, vloeren, karpetten, store, studio, showroom, retail, winkel, meubelboulevard, indoor, binnen, Van der horst, #covanderhorst, #homecoutureevent, #maeengelgeer, #cristinacelestino, #rubelli, #arosadesign, #cctapis, #intede, #loggerewilpower, #verilin.be

Gerelateerd nieuws
Carpetright overgenomen
De bekende retailketen Carpetright wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, vermogensbeheerder Meditor. Voor een schijntje?
lees verder
 
Tevreden Decosit breidt uit
lees verder
Ontwerpwedstrijd 2019 Joke Veeze Foundation
De Joke Veeze Foundation, vernoemd naar de directeur van de Akademie Vogue (1945-2013), organiseert voor de vijfde keer een wedstrijd voor nieuw creatief talent.
lees verder
Moroso en Diesel in Shanghai
Moroso en Diesel Living tonen binnenkort in Shanghai hun nieuws, vooral de rijke oogst uit het Milanese voorjaar.
lees verder
 
Oniro verhuisd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden