Overname Hay door Herman Miller

Dinsdag 22 oktober 2019

Kantoormeubelfabrikant Herman Miller heeft aangekondigd nog een additioneel belang van 34% aandelen van de Deense meubelmaker Hay te verwerven.
Overname Hay door Herman Miller

Herman Miller is een van de grootste Amerikaanse (kantoor)meubelfabrikanten. Het bedrijf, met een internationaal hoofdkantoor in Engeland, wordt in België vertegenwoordigd door Horas en in Nederland door Rever.


Nadat het bedrijf vorig jaar reeds een participatie van 33% had verkregen, zal Herman Miller begin december een volgende transactie van 34% van de aandelen afronden en dan dus een meerderheidsbelang van 67% in Hay hebben, zo meldt Möbelmarkt. Mede-oprichter en creatief directeur van Hay, Mette Hay, bezit de resterende 33% van het aandelenkapitaal.

'Door onze grotere betrokkenheid bij Hay kunnen we onze aanwezigheid op de retail- en contractmarkt uitbreiden en tegelijkertijd een jongere, meer stedelijke klantenkring aanspreken,' zo laat Anderman Owen, president en Ceo van Herman Miller het Duitse vakmedium noteren. 'Met een ontwerpgerichte benadering is Hay de perfecte aanvulling op de merkenfamilie van de Herman Miller Group.'

Hay, in 2017 en 2018 present op de beurs Showup in Vijfhuizen, werd in 2002 in Kopenhagen opgericht door Troels Holch Povlsen en Rolf en Mette Hay. Het wordt inmiddels beschouwd als een bekend merk in designgerichte meubels en accessoires in Europa en Azië.Links

www.hay.dk
www.hermanmiller.com/nl_nl
www.horas.be
www.rever.nl
www.showup.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, project, residentieel, meubel, verlichting, lamp, licht, stoel, bureau, bureaustoel, tafel, bijzet, accessoires, decoratie, overname, acquisitie, merger, webshop, retail, winkel, detailhandel, keten, #hay, #hermanmiller, #horas, #rever, #showup

Gerelateerd nieuws
 
LED verlichting niet verplicht
lees verder
Divers aanbod op Spotlight
Op 8 en 9 maart vindt in Nieuwegein de voorjaarseditie van vakbeurs Spotlight plaats. Hier wordt een uitgebreid aanbod aan decoratie-artikelen getoond. Van woonaccessoires, homedeco, design, gifts, gedekte tafel, speelgoed, tot stationery en lifestyle.
lees verder
De Italiaanse valentijnstafel
Dit jaar is je valentijn.. Frido, de nieuwe koffietafel van Bross-Italy. Het is een puzzel, gemaakt van geometrische vormen met verschillende afwerkingen. De hartvorm is één van de mogelijke uitvoeringen.
lees verder
Corona legt productie Medal stil
Het Corona virus heeft ook gevolgen voor de meubelproductie. Zo ligt de productie van de merken Up2date en Medalounger enige tijd stil. Er is echter ook nieuws over nieuwe producten.
lees verder
Nieuw outdoor bij Carl Hansen
Nadat Carl Hansen & Son eerder de outdoor collectie van de Deense architecte Bodil Kjaer lanceerde, gaat de fabrikant dit jaar nog een stap verder.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden