DL Chemicals neemt Libert Paints over

Maandag 21 oktober 2019

Het Belgische DL Chemicals, producent van lijmen en kitten uit Waregem, neemt het Gentse Libert Paints over. Deze fabrikant is onder meer bekend van de matte Flamant verven.
DL Chemicals neemt Libert Paints over

Verffabrikant Libert Paints maakt naast de Flamant meubelverven ook industriële verven, zoals vloercoatings, gevelcoatings en coatings voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf, waar 40 mensen werken, zat al enkele jaren in moeilijkheden. Naast strengere milieuwetgeving en concurrentie van Rusland en China verhuisde Libert Paints door druk van milieuorganisatie en het Gentse stadsbestuur van vlakbij een natuurgebied naar de Gentse haven. Deze grote investering in een nieuwe fabriek was teveel voor het kleine bedrijf.

 

DL Chemicals, van oud-atleet Philippe Detaellenaere, begon vorige eeuw zelf als verffabrikant maar legt zich nu toe op de productie van kitten en lijmen toe. Met deze overname blijven de verven van Libert Paints dus in Belgische handen. Twee familiebedrijven slaan de handen ineen en DL Chemicals is volgens de familie Libert de ideale partner.

 

Detaellenaere wil het succesverhaal van DL Chemicals, dat de omzet in 16 jaar wist te verdrievoudigen naar € 53 miljoen, herhalen. Om dit te bereiken legt DL Chemicals de focus op de buurlanden, de juiste mensen op de juiste plaats en een breder gamma.Links

www.libertpaints.com
www.flamant.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, decoratie, groothandel, grossier, show, event, beurs, evenement, tentoonstelling, huisshow, overname, fusie, acquisitie, koop, samenwerking, woondecoratie, verf, #libertpaints, #flamant

Gerelateerd nieuws
Carpetright overgenomen
De bekende retailketen Carpetright wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, vermogensbeheerder Meditor. Voor een schijntje?
lees verder
 
Tevreden Decosit breidt uit
lees verder
Ontwerpwedstrijd 2019 Joke Veeze Foundation
De Joke Veeze Foundation, vernoemd naar de directeur van de Akademie Vogue (1945-2013), organiseert voor de vijfde keer een wedstrijd voor nieuw creatief talent.
lees verder
Moroso en Diesel in Shanghai
Moroso en Diesel Living tonen binnenkort in Shanghai hun nieuws, vooral de rijke oogst uit het Milanese voorjaar.
lees verder
 
Oniro verhuisd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden