DL Chemicals neemt Libert Paints over

Maandag 21 oktober 2019

Het Belgische DL Chemicals, producent van lijmen en kitten uit Waregem, neemt het Gentse Libert Paints over. Deze fabrikant is onder meer bekend van de matte Flamant verven.
DL Chemicals neemt Libert Paints over

Verffabrikant Libert Paints maakt naast de Flamant meubelverven ook industriële verven, zoals vloercoatings, gevelcoatings en coatings voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf, waar 40 mensen werken, zat al enkele jaren in moeilijkheden. Naast strengere milieuwetgeving en concurrentie van Rusland en China verhuisde Libert Paints door druk van milieuorganisatie en het Gentse stadsbestuur van vlakbij een natuurgebied naar de Gentse haven. Deze grote investering in een nieuwe fabriek was teveel voor het kleine bedrijf.

 

DL Chemicals, van oud-atleet Philippe Detaellenaere, begon vorige eeuw zelf als verffabrikant maar legt zich nu toe op de productie van kitten en lijmen toe. Met deze overname blijven de verven van Libert Paints dus in Belgische handen. Twee familiebedrijven slaan de handen ineen en DL Chemicals is volgens de familie Libert de ideale partner.

 

Detaellenaere wil het succesverhaal van DL Chemicals, dat de omzet in 16 jaar wist te verdrievoudigen naar € 53 miljoen, herhalen. Om dit te bereiken legt DL Chemicals de focus op de buurlanden, de juiste mensen op de juiste plaats en een breder gamma.Links

www.libertpaints.com
www.flamant.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, decoratie, groothandel, grossier, show, event, beurs, evenement, tentoonstelling, huisshow, overname, fusie, acquisitie, koop, samenwerking, woondecoratie, verf, #libertpaints, #flamant

Gerelateerd nieuws
Horrenseizoen komt eraan
Het voorjaar komt eraan en dus is het tijd om het nieuws in de Multisol horren collectie onder de aandacht te brengen. Deze wordt geleverd door Headlam.
lees verder
 
Boomschors- en ananastextiel via Campo
lees verder
Duurzaam Heimtextil 2020
62.970 Vakbezoekers van over de hele wereld bezochten Heimtextil 2020. Op de internationale vakbeurs voor woning- en contracttextiel stond duurzaamheid centraal.
lees verder
Voorjaar in veelzijdig ETC
Op maandag 3 en dinsdag 4 februari vond de voorjaarseditie van de ETC Design Experience plaats. Er werd een jubileum gevierd, er werden plannen gesmeed en er was vooral veel moois te zien van de exposanten.
lees verder
 
Nieuwe bestuursvoorzitter Elvang
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden