Gezellige zomeravonden rond vuur

Dinsdag 28 juni 2022

[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de doís en doníts voor vuur in je tuin?
Gezellige zomeravonden rond vuur

Hoewel het erg verleidelijk is om ‘vuil’ hout op te stoken, kies je toch maar beter voor kwalitatief hout. Het is namelijk verboden om hout met verf, lijm of impregneermiddel te verbranden en het is bovendien erg schadelijk voor je gezondheid door de giftige stoffen die vrijkomen.

Bestel in plaats daarvan brandhout in netten, dit wordt makkelijk zo aan je deur geleverd. Kies dan ook voor hout met een FSC-label zodat je weet dat het komt uit duurzame bosbouw. Als je wat grotere bomen vanachter in je tuin hebt staan, kan je na het snoeien het hout natuurlijk ook altijd opslaan in een houtplaats om van te genieten in de zomer en winter.

Zorg voor een optimale branding
Bij houtverbranding komt altijd fijnstof en rook vrij. Hoe gezellig het ook is, zorg dus dat je nooit rechtstreeks in de rook zit en zet je er ver genoeg van. Verder is een optimale branding essentieel om zo weinig mogelijk rook of vliegassen te creëren.

Leg je brandhout dus altijd los op elkaar zodat er veel zuurstof tussen kan. Op deze manier stook je zo veel mogelijk hout op en gaan er geen stukken verloren. Gebruik ook geen papier, snoeiafval, karton of nat hout: dit zorgt allemaal voor onnodig veel rook. Kies in plaats daarvan voor droog hout, bij voorkeur geperst hout.

Eerst water, de rest komt later
Houd altijd emmers water in de buurt, zorg dat je stookt op een open plek en stook in een vuurkorf of schaal, nooit op de grond. Zo vermijd je ongelukken en blijft alles zo veilig mogelijk.

Houd kinderen ook uit de buurt en voorzie je op een mogelijk ongeval: denk aan geen fleece dekens, waterkraantjes in de buurt, geen brandbare kleding etc. Ten slotte, check je best de windrichting voor je een vuurtje maakt: hebben de buren niet te veel last? Gaat de droog richting zaken die brandbaar zijn?


Heb jij al zin om te BBQ’en of een vuurtje te maken? We wensen jou alvast een heerlijke zomer!


[Sponsored artikel]Links

www.brandhoutgigant.be

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, hout, brandhout, haard, vuur, kampvuur, korf, vuurkorf, kachel, houtkachel, vuurtje, #brandhoutgigant, #leylines

Gerelateerd nieuws
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
 
Marokkaans design
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden